Παναγιωτακόπουλος: Θα λυθεί άμεσα το πρόβλημα με τις ελλείψεις στο εμβόλιο Johnson & Johnson

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Υπάρχει συνεχής ροή στην προμήθεια εμβολίων και το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα» είπε ο κ. Παναγιωτακόπουλος σχετικά με τις ελλείψεις στο εμβόλιο Johnson& Johnson.

Το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα, είπε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό των νέων 18-30 ετών με το εμβόλιο της Johnson&Johnson και τα παράπονα ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για να κλειστούν ραντεβού.

«Υπάρχει συνεχής ροή στην προμήθεια εμβολίων και το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα» είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο η εικόνα που αφορά τόσο την πανδημία όσο και τη διαχείριση της είναι πολύ πιο θετική, αλλά η αποκλιμάκωση πρέπει να γίνει με αργά και προσεκτικά βήματα.

Αναφερόμενος στη δωρεάν διάθεση των self test για όλους τους πολίτες ηλικίας 18-30 ετών από σήμερα, είπε, στον ΑΝΤ1,  ότι τα self test έχουν αποδειχτεί ένα πολύ σημαντικό εργαλεία στη διαχείριση της πανδημίας και θα μείνουν για αρκετό καιρό στη ζωή μας.

Τέλος και ερωτηθείς για το πότε θα βγάλουμε τος μάσκες, ο κ. Παναγιωτακόπουλος είπε ότι δεν μπορεί να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία των εμβολιασμών και το τείχος ανοσίας που θα χτίσουμε.