Πανικός στους CEOs: Δεύτερη θητεία Τραμπ θα ήταν καταστροφή για την παγκόσμια οικονομία

Πανικός στους CEOs: Δεύτερη θητεία Τραμπ θα ήταν καταστροφή για την παγκόσμια οικονομία
(FILES) In this file photo taken on January 9, 2020 former US president Donald Trump speaks during a "Keep America Great" campaign rally at Huntington Center in Toledo, Ohio. (Photo by SAUL LOEB / AFP) Photo: AFP
Πολλοί CEO φοβούνται ότι μια δεύτερη θητεία Τραμπ θα ήταν χειρότερη από την πρώτη

Κρύος ιδρώτας καταλαμβάνει τους ηγέτες των παγκόσμιων επιχειρήσεων στον ενδεχόμενο μιας δεύτερης θητείας Τραμπ στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ, καθώς, όπως επισημαίνει ο Economist, μπορεί να είναι πιο ανατρεπτική και επιζήμια για την παγκόσμια οικονομία από την πρώτη του.

Ειδικότερα, σε πρόσφατη έρευνα της Economist Intelligence Unit σε 120 CEOs, το 70% είπαν ότι μια δεύτερη θητεία Τραμπ θα ήταν χειρότερη για την παγκόσμια οικονομία από την πρώτη του.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι επεσήμαναν σειρά από ανησυχίες, όπως οι απρόβλεπτες εμπορικές πολιτικές του Τραμπ, οι επιθέσεις του στο παγκόσμιο εμπορικό σύστημα και η εχθρότητά του απέναντι στους μετανάστες.

«Μια δεύτερη θητεία Τραμπ θα ήταν καταστροφή για την παγκόσμια οικονομία» δήλωσε ένας διευθύνων σύμβουλος που συμμετείχε στην έρευνα. «Θα είναι ακόμα πιο απρόβλεπτος και ενοχλητικός από ό,τι ήταν στην πρώτη του θητεία».

Οι εμπορικές πολιτικές του Τραμπ, όπως οι δασμοί που επέβαλε σε προϊόντα από την Κίνα και άλλες χώρες, έχουν ήδη σημαντικό αντίκτυπο στο παγκόσμιο εμπόριο.

Οι επιθέσεις του στο παγκόσμιο εμπορικό σύστημα, όπως η αποχώρησή του από την εμπορική συμφωνία Trans-Pacific, έχουν αυξήσει την αβεβαιότητα και έχουν βλάψει την εμπιστοσύνη στην παγκόσμια οικονομία. Η εχθρότητα του Τραμπ για τη μετανάστευση είχε επίσης αρνητικό αντίκτυπο.

Οι δε περιορισμοί που επέβαλε η κυβέρνησή του στη μετανάστευση έχουν δυσκολέψει τις επιχειρήσεις να προσλάβουν τους εργαζομένους που χρειάζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Economist