Πάνω από 360 δισ. ευρώ οι παγκόσμιες πωλήσεις ειδών πολυτελείας το 2023

Πάνω από 360 δισ. ευρώ οι παγκόσμιες πωλήσεις ειδών πολυτελείας το 2023
A woman holds up the 'Oppenheimer Blue,' a rare fancy vivid blue diamond weighing 14.62 carat during a press preview by Christies's auction house on May 12, 2016 in Geneva. The Blue Oppenheimer will be auctioned in Geneva on May 18 with a pre-sale estimate of $38-45 million and could become the most expensive cut diamond in the world, according to the house Christies. (Photo by FABRICE COFFRINI / AFP) Photo: AFP
Οι Κινέζοι καταναλωτές θα μπορούσαν να επιστρέψουν πλήρως στην Ευρώπη μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, σύμφωνα με την Bain.

Σημαντική αύξηση αναμένεται να παρουσιάσουν για το σύνολο του 2023 οι παγκόσμιες πωλήσεις ειδών πολυτελείας, με τη συμβουλευτική εταιρεία Bain & Company να εκτιμά πως δεν αναμένεται να παρουσιάσουν ιδιαίτερη αύξηση για το τέταρτο τρίμηνο του έτους, εν μέσω της χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Σύμφωνα με έκθεση της Bain που δημοσιεύτηκε την Τρίτη, οι προσωπικές πωλήσεις ειδών πολυτελείας φέτος αναμένεται να αυξηθούν κατά 8% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες στα 362 δισ. ευρώ, καθώς οι δαπάνες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη επιστρέφουν σε πιο ομαλά επίπεδα μετά από μια αλματώδη αύξηση τα τελευταία τρία χρόνια και μετά από την πανδημία του κορονοϊού.

Σε δήλωση της, η Φεντερίκα Λεβάτο της Bain ανέφερε πως η πορεία των πωλήσεων για το τέλος του 2023 θα «καθοριστεί από τις τουριστικές ροές, προσθέτοντας πως οι καταναλωτές έχουν αρχίσει να «κάνουν κράτει» στις δαπάνες τους μετά από 3 χρόνια ισχυρής ανάπτυξης των πωλήσεων.

Παρόλο που υπήρξαν κάποιες αρχικές ακυρώσεις ταξιδιών στην Ευρώπη από τους Αμερικανούς μετά τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων μερικών για την περίοδο των διακοπών, η κατάσταση αυτή τη στιγμή φαίνεται «φυσιολογική», σύμφωνα με την Λεβάτο όπως μετέδωσε το Reuters.

Οι Κινέζοι καταναλωτές, οι οποίο ήδη ξοδεύουν το 40% των επιπέδων του 2019 στην Ευρώπη, θα μπορούσαν να επιστρέψουν πλήρως στην Ευρώπη μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, εκτίμησε η Λεβάτο.

Η ίδια πρόσθεσε πως οι αγοραστές προτιμούν τα κοσμήματα υψηλής ποιότητας, που θεωρούνται επενδυτικά κομμάτια, καθώς και τα αρώματα και το μακιγιάζ, με τις κορυφαίες μάρκες του κλάδου να τα πηγαίνουν καλύτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com