Πανταχού Παρουσία – UBIQUITeS

Πανταχού Παρουσία – UBIQUITeS

Baudouin Colignon: Ένας σπουδαίος καλλιτέχνης που το έργο του αναβλύζει ποίηση, κίνηση και ιδιαίτερη εσωτερική ομορφιά.

Απόσπασμα της τεχνοκριτικού και Δρ. Ιστορικού της Τέχνης, Ντόρας Ηλιοπούλου – Ρογκάν: «Και από μία «πανταχού παρουσία», με την έννοια της αέναης δημιουργίας αποτελεί και εκφράζει η κάθε σύνθεση του αξιόλογου ζωγράφου και χαράκτη Baudouin Colignon.

Κατεξοχήν ποιητικά τα έργα του, ταυτίζονται με τη διττή υπόσταση του όρου σε ότι αφορά το έναυσμα για δημιουργία. Και, όντως, οι μεταφυσικές, με την έννοια της πέρα της οφθαλμοφανούς φύσης, εικόνες του Γάλλου δημιουργού αποτελούν ένα διττό έργο τόσο από την άποψη της έμπνευσης όσο και της υλοποίησης της, σε αυτοδύναμη δημιουργία. Κυρίως, όμως, τα έργα του Colignon ανταποκρίνονται πλήρως στον -διαχρονικό σε ισχύ- Πλατωνικό ορισμό της αυθεντικής τέχνης, ότι, δηλαδή: πρέπει να ανταποκρίνεται σε μιαν «Ιδέα» και να μην αποτελεί μια μίμηση.

Πράγματι, ανεξάρτητα από τους επιμέρους τρόπους υλοποίησης των έργων του -την αρχική έμπνευση, τους πρωτογενείς και δευτερογενείς συνειρμούς, τις εικαστικές και τεχνολογικές επεμβάσεις- το εκάστοτε αποτέλεσμα ακτινοβολεί μιαν εξαιρετικά ποιητική, σε υφή, «αύρα».

Διαβάστε ακόμη: Συζήτηση με τον Romain Gavras στην Στέγη

Αδιάπτωτα παρών μέσ’  από τα προσωπικά του βιώματα και την ευαισθησία του ως προς το χρώμα/φως, ο Baudouin Colignon μας προσφέρει στην κυριολεξία μιαν όσο γίνεται πιο άμεση γεύση από τα τοπία της ψυχής ή πιο συγκεκριμένα από ιδεατά τοπία της ψυχής σε μιαν, όσο είναι επιτρεπτό εικαστικά, υλική τους έκφανση. Ταυτισμένο με την ψυχική διαδρομή του καλλιτέχνη, το εικαστικό του οδοιπορικό και το κυριότερο: σε μιαν όσο γίνεται πιο δημιουργική συνεργεία με αυτό, εγκαλεί κατεξοχήν δημιουργικά μέσα μας, την αναζωογόνηση των προσωπικών μας βιωμάτων και εμπειριών»

Απολαύστε τα έργα που σας παρουσιάζουμε και κάντε μια επίσκεψη στην γκαλερί Titanium για να γευθείτε περισσότερα από αυτόν τον εξαιρετικό καλλιτέχνη. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 23.10 στις 20.00.

Για περισσότερες πληροφορίες info@titaniumartgallery.com

«Ubiquites – Πανταχού Παρουσία» Baudouin Colignon, 23.10-16.11.2013, Titanium, Βας. Κωνσταντίνου 44

1/10