Πάντοαν: Ουδείς προσέβαλε τον κύριο Βαρουφάκη

Πάντοαν: Ουδείς προσέβαλε τον κύριο Βαρουφάκη

Διαψεύδει τις φήμες λεκτικής επίθεσης στον Γιάνη Βαρουφάκη κατά τη διάρκεια του Eurogroup ο Ιταλός Υπουργός Οικονομικών.

«Ουδείς προσέβαλε τον Γιάνη Βαρουφάκη στο Eurogroup. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολιτισμένο και ζωηρό τόνο, αλλά κανένας από τους συμμετέχοντες δεν διανοείται να εκφράσει αρνητικές απόψεις για έναν συνάδελφο», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Με τον Γιάνη οι προσωπικές μας σχέσεις είναι άριστες», ανέφερε ο Ιταλός αξιωματούχος και προσέθεσε: «Οι θεσμοί αναφέρουν ότι από την ελληνική κυβέρνηση δεν κατετέθησαν λεπτομερείς και ουσιαστικές προτάσεις για την αναθεώρηση και ολοκλήρωση του εν εξελίξει προγράμματος. Το μήνυμα που έχουμε είναι ότι χάθηκε πολύς καιρός. Ελπίζω, και τάσσομαι δυναμικά υπέρ τού να μπορέσει να καθοριστεί λεπτομερειακά ένα πρόγραμμα στον λίγο χρόνο που έμεινε. Θεωρώ ότι υπάρχουν τα περιθώρια για επίτευξη συμφωνίας και ότι πρέπει να εργασθούμε σκληρά γι΄ αυτό τις επόμενες ημέρες. Ο στόχος πρέπει να είναι, φυσικά, η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αλλά και να τεθούν οι βάσεις για οικονομική ανάκαμψη, αύξηση του εισοδήματος των οικογενειών, και παράλληλα αύξηση της απασχόλησης, για να ευνοηθούν οι άνθρωποι που επλήγησαν από την κρίση».

Ο Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, σημείωσε επίσης: «δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο Β για την Ελλάδα. Η λεγόμενη επιλεκτική χρεοκοπία είναι μια ιδιαίτερα θεωρητική προσέγγιση, ενώ, όπως είναι φυσικό, η λύση βρίσκεται στην επίτευξη συμφωνίας».