Παπαδημητρίου: Μέχρι το τέλος Ιουνίου η λειτουργία της αναπτυξιακής τράπεζας

Παπαδημητρίου: Μέχρι το τέλος Ιουνίου η λειτουργία της αναπτυξιακής τράπεζας
Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου παρακολουθεί ομιλία κατά τη διάρκεια του 4ου Περιφερειακού Συνεδρίου, την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017, στη Λάρισα. Ξεκίνησαν οι εργασίες του 4ου κατά σειρά Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, που πραγματοποιείται 10& 11 Οκτωβρίου, στη Λάρισα, στο πλαίσιο των 13 Περιφερειακών Συνεδρίων που έχουν προγραμματιστεί, προκειμένου να υπάρξει ένας αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021». Οι διήμερες εργασίες του Συνεδρίου, ολοκληρώνονται την Τετάρτη το βράδυ με την κεντρική ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ

Τι ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας για τις ξένες επενδύσεις και το Ελληνικό.

«Το 2018 θα είναι ένας χρόνος ρεκόρ για τις επενδύσεις, όπως και για τις εξαγωγές και την ανάπτυξη» δήλωσε κατηγορηματικά ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στις Άμεσες Ξένες Επενδύσεις είπε: «Το 2017 θα αγγίξουμε τα 4 δισ. ευρώ σε ξένες επενδύσεις που είναι ένα ρεκόρ για την ελληνική οικονομία και είναι στα επίπεδα του 2006. Για το 2018 έχουμε ήδη 4 στρατηγικές επενδύσεις που βρίσκονται σε διάφορα στάδια της διαδικασίας και αφορούν σε πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ και επίσης υπάρχουν και άλλες που εμφανίζονται τώρα».

Απαντώντας σε ερώτηση για το Ελληνικό ο Υπουργός τόνισε: «το Ελληνικό είναι ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά σχέδια, το φιλέτο της Ευρώπης όπως λέγεται, το οποίο θα πάρει μπρος το 2018, περιμένουμε ότι σε ένα μήνα θα δούμε τις πρώτες μορφές κατασκευής».

«Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει Αναπτυξιακή Τράπεζα», σημείωσε ο κ. Παπαδημητρίου και συμπλήρωσε: «Αυτή η Τράπεζα είναι ένας αναπτυξιακός φορέας, ο οποίος θα καλύψει το κενό που οι συστημικές τράπεζες δεν καλύπτουν και αφορά στη χρηματοδότηση των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το ταμείο μικροπιστώσεων και τη χρηματοδότηση κάποιων υποδομών».

Σε ότι αφορά στη λειτουργία της Αναπτυξιακής Τράπεζας ο Υπουργός υπογράμμισε: «Είμαστε στο στάδιο της τεχνικής βοήθειας που παίρνουμε από την Αναπτυξιακή Τράπεζα της Γαλλίας να δημιουργήσουμε το νομοσχέδιο, το οποίο πιστεύουμε θα φέρουμε στη Βουλή σε ένα, με δύο μήνες το πολύ, οπότε θα έχουμε τη λειτουργία της Αναπτυξιακής Τράπεζας μέχρι το τέλος του Ιουνίου».

Επίσης, για τη χρηματοδότηση της Τράπεζας υπογράμμισε: «Η χρηματοδότηση της τράπεζας θα έρθει από άλλες αναπτυξιακές τράπεζες, από άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως επίσης υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την Αναπτυξιακή Τράπεζα της Βραζιλίας, της Αμερικής που είναι κάτω από την Παγκόσμια Τράπεζα, όπως επίσης και από την Τράπεζα της Κίνας».