Παρά την συνεχιζόμενη εργασία από το σπίτι η Google δίνει 2,1 δισ. για νέα γραφεία

Παρά την συνεχιζόμενη εργασία από το σπίτι η Google δίνει 2,1 δισ. για νέα γραφεία
epa08873749 (FILE) A Chinese woman walks next to a 'Google' brand name and logo, near the Google office in Beijing, China, 03 August 2018 (reissued 10 December 2020). According to media reports on 10 December 2020, French data privacy regulator CNIL will impose over 100 million euros fines on US companies Google and Amazon for breaching EU privacy data rules. According to media reports, Google will have to pay 100 million euros and Amazon 35 million euros fines. EPA/ROMAN PILIPEY *** Local Caption *** 55208312 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Google σχεδιάζει να αγοράσει το St John’s Terminal της Νέας Υόρκης έναντι 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας τον χώρο το επίκεντρο του campus της στη Hudson Square.

Η ανακοίνωση της Τρίτης έρχεται σε μια στιγμή που η πόλη μαστίζεται από την πανδημία και τα περισσότερα γραφεία παραμένουν σε μεγάλο βαθμό άδεια.

Ο διευθύνων σύμβουλος Sundar Pichai ανέφερε σε ανάρτηση στο blog του στα τέλη του περασμένου μήνα ότι η Google καθυστερεί την επιστροφή των εργαζομένων της στα γραφεία της, παγκοσμίως, μέχρι τις 10 Ιανουαρίου. Σε κάθε περίπτωση, η δέσμευση της εταιρείας να επενδύσει περαιτέρω σε ακίνητα της Νέας Υόρκης χαιρετίστηκε τόσο από την κυβερνήτη Kathy Hochul όσο και από τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Bill De Blasio, ο οποίος τη χαρακτήρισε «μία από τις ‘ενέσεις’ που χρειαζόμαστε στο πλαίσιο της επανόδου μας».

«Η Google πρωτοστατεί εδώ στην οικονομική μας επάνοδο, αλλά και επιβεβαιώνει περαιτέρω αυτό που γνωρίζουμε όλο και περισσότερο: Η Νέα Υόρκη είναι πλέον μία από τις μεγάλες τεχνολογικές πρωτεύουσες του κόσμου», δήλωσε ο De Blasio σε εικονική συνέντευξη τύπου την Τρίτη.

Η Google έχει το δικό της αποτύπωμα στη Νέα Υόρκη εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες καθώς είναι η πόλη όπου η εταιρεία έχει τη μεγαλύτερη παρουσία εκτός Καλιφόρνιας. Το campus στη Hudson Square, έκτασης 1,7 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων, βρίσκεται στον ποταμό Hudson, ακριβώς νότια της πανεπιστημιούπολης του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και του Greenwich Village.

«Καθώς η Google κινείται προς μια πιο ευέλικτη, υβριδική προσέγγιση της εργασίας, οι συναντήσεις πρόσωπο-με-πρόσωπο για συνεργασία και δημιουργία κοινότητας θα παραμείνουν σημαντικό μέρος του μέλλοντός μας», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνεχίζουμε να επενδύουμε στα γραφεία μας σε όλο τον κόσμο. Η απόφασή μας να ασκήσουμε το δικαίωμα προαίρεσης για την αγορά του St. John’s Terminal βασίζεται στα υφιστάμενα σχέδιά μας να επενδύσουμε περισσότερα από 250 εκατομμύρια δολάρια φέτος στην παρουσία μας στο campus της Νέας Υόρκης».

Η Google μισθώνει επί του παρόντος το ακίνητο του St. John’s Terminal και αναμένει να ανοίξει το νέο της χώρο εκεί μέχρι τα μέσα του 2023.

Η εταιρεία εκτιμά ότι η επένδυσή της θα προσθέσει άλλους 14.000 εργαζόμενους στη Νέα Υόρκη.