Παρά τις οικονομικές δυσκολίες η Huawei ανακοίνωσε επενδύσεις 100 δισ. δολαρίων στην επόμενη πενταετία

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στόχος είναι να βελτιωθεί η λειτουργικότητα του δικτύου των υποδομών της, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της κινεζικής τεχνολογικής εταιρείας.

Ο κινεζικός κολοσσός σύγχρονης τεχνολογίας Huawei θα επενδύσει κεφάλαια 100 δισ. δολαρίων μέσα στην επόμενη πενταετία, προκειμένου να βελτιωθεί η λειτουργικότητά του δικτύου των υποδομών της, σύμφωνα με δηλώσεις του ιδρυτή της και διευθύνοντα συμβούλου της, Ρεν Ζενγκφέι.

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η κινεζική εταιρία, δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο για την μείωση των δαπανών της έρευνας της.

Η αμερικανική πίεση θα ρίξει τα έσοδα την επόμενη διετία

Η Huawei θα μειώσει την παραγωγική της ικανότητα, γεγονός που θα μπορούσε να επιφέρει πλήγμα στα έσοδα της κινεζικής τεχνολογικής εταιρείας, δήλωσε επίσης τη Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, καθώς αποκάλυπτε τα σχέδιά του για την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης πίεσης από τις ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει το CNBC, σημείωσε: «Τα επόμενα δύο χρόνια, πιστεύω ότι θα μειώσουμε την παραγωγική μας ικανότητα, τα έσοδά μας θα μειωθούν κατά περίπου 30 δισ. δολάρια σε σύγκριση με τις προβλέψεις, επομένως τα έσοδα από τις πωλήσεις το τρέχον έτος και το επόμενο θα είναι περίπου 100 δισ. δολάρια».

Ο CEO πρόσθεσε επίσης ότι η επιχείρηση θα ανακτήσει την «δυναμική της ανάπτυξης» μετά το 2020.

Σχετικά άρθρα