Παραδοχή Μπακογιάννη για τη νίκη Δούκα στην Αθήνα

Παραδοχή Μπακογιάννη για τη νίκη Δούκα στην Αθήνα
Ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος διεκδικητής για τη δημαρχία της πόλης, Κώστας Μπακογιάννης, ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα, στο 1ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023. Άνοιξαν ξανά στις 7:00 το πρωί οι κάλπες των επαναληπτικών αυτοδιοικητικών εκλογών στις περιφέρειες και τους δήμους όπου στον α' γύρο κανένας συνδυασμός δεν συγκέντρωσε πλειοψηφία με ποσοστό μεγαλύτερο του 43%. Από το σύνολο των 13 περιφερειών την περασμένη Κυριακή, 8 Οκτωβρίου, εξελέγη περιφερειάρχης στις 7, ενώ από τους 332 δήμους της χώρας εξελέγη δήμαρχος στους 248. Ως εκ τούτου, επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν σε 6 περιφέρειες και 84 δήμους. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηναίων αναγνώρισε τη νίκη του αντιπάλου και δήλωσε «παρών» για την επόμενη μέρα του Δήμου.

Τα συγχαρητήριά του στον νέο δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, εξέφρασε ο Κώστας Μπακογιάννης. Όπως ο ίδιος είπε, επικοινώνησε μαζί του και τον συνεχάρη για τη νίκη του, ενώ πρόσθεσε πως βρίσκεται στη διάθεσή του για την ομαλή μετάβαση του δήμου. Στο τέλος ευχαρίστησε τους Αθηναίους για την «ευκαιρία ζωής» που του έδωσαν, όταν τον εξέλεξαν για δήμαρχο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε:

«Πριν από λίγο, επικοινώνησα με τον εκλεγμένο δήμαρχο Αθηναίων, τον κ. Χάρη Δούκα και του έδωσα τα θερμά μου συγχαρητήρια για τη μεγάλη του νίκη. Είχα την ευκαιρία να τον ευχαριστήσω για τον πολύ καλό, ουσιαστικό προεκλογικό μας αγώνα. Και ασφαλώς να τον διαβεβαιώσω πως και η ομάδα μου και εγώ, είμαστε στην απόλυτη διάθεσή του, ώστε να οργανώσουμε μια συγκροτημένη και σοβαρή μετάβαση.

Θα ήθελα να πω ακόμα, πως θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα μου, τον συνδυασμό, τους συνεργάτες, τους εθελοντές, όλες και όλους που μας υποστήριξαν. Έκαναν έναν καταπληκτικό αγώνα. Η ευθύνη του αποτελέσματος φέρει αποκλειστικά εμένα. Και κάτι ακόμη προς όλους τους Αθηναίους και όλες τις Αθηναίες. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, γιατί μου δώσατε την ευκαιρία μιας ζωής και μου επιτρέψατε να σας υπηρετήσω. Φεύγω από το Δημαρχείο όπως μπήκα, με το κεφάλι ψηλά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Έκλεισαν οι κάλπες – Πρωτιά του Χάρη Δούκα στην Αθήνα