Παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου μετά την αποκάλυψη κλοπής θησαυρών

Παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου μετά την αποκάλυψη κλοπής θησαυρών
epa04948207 A picture dated on 10 June 2014 shows Director of the State Art Collections Dresden (SKD), Art historian Hartwig Fischer, 53, Hartwig Fischer during a press conference in the Albertinum in Dresden (Saxony), Germany. According to media reports on 25 September 2015, Hartwig Fischer, has been appointed as the new Director of the British Museum, becoming the first foreigner in charge of the museum since 1776. EPA/MATTHIAS HIEKEL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Την παραίτησή του υπέβαλε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, μετά από αποκαλύψεις για την υπόθεση κλοπής θησαυρών.

Παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου στο Λονδίνο, μία εβδομάδα μετά την κλοπή αντικειμένων από τις συλλογές του Βρετανικού Μουσείου.

Χθες η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου (Met) ανακοίνωσε ότι ανέκρινε έναν άνδρα σχετικά με την αναφερόμενη κλοπή.

Σε δήλωσή του, ο Hartwig Fischer είπε ότι ήταν προφανές πως το μουσείο “δεν αντέδρασε τόσο ολοκληρωμένα όσο θα έπρεπε” όταν ενημερώθηκε για τις κλοπές το 2021.

Το Βρετανικό Μουσείο ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα κλοπή αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένων κοσμημάτων και ημιπολύτιμων λίθων που χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα π.Χ. έως τον 19ο αιώνα, υπογραμμίζοντας πως απέλυσε έναν υπάλληλο που θεωρείται υπεύθυνος. Σύμφωνα με το μουσείο, διαπιστώθηκε πως αντικείμενα συλλογών είχαν «εξαφανιστεί, κλαπεί ή υποστεί φθορές».

Το Βρετανικό Μουσείο είναι ένα από τα μουσεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα σε όλον τον κόσμο. Σε αυτό φυλάσσονται μεταξύ άλλων τα περίφημα Γλυπτά του Παρθενώνα, παρά το διαχρονικό αίτημα της Αθήνας για την επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Παραιτήθηκε ο αναπληρωτής διευθυντής

Μετά την ανακοίνωση παραίτησης του Χάρτβιχ Φίσερ από τη διεύθυνση του Βρετανικού Μουσείου νωρίτερα σήμερα, και ο αναπληρωτής διευθυντής του μουσείου Τζόναθαν Ουίλιαμς συμφώνησε να αποσυρθεί από τα καθήκοντά του έως ότου ολοκληρωθεί η ανεξάρτητη έρευνα για τις κλοπές στο λονδρέζικο μουσείο, μετέδωσε το BBC.

Η ανακοίνωση του Βρετανικού Μουσείου ανέφερε ότι ο Ουίλιαμς συμφώνησε να “αποχωρήσει οικειοθελώς” από τα καθήκοντά του μέχρι να ολοκληρωθεί η ανεξάρτητη έρευνα για τις κλοπές και ότι αυτό έχει “άμεση ισχύ“.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: