Οι παρακολουθήσεις της NSA στο «πρίσμα» του Άι Βασίλη

Οι παρακολουθήσεις της NSA στο «πρίσμα» του Άι Βασίλη

Μια εορταστική καμπάνια προστασίας των προσωπικών δεδομένων κάνει το γύρο του διαδικτύου - Δείτε το βίντεο.

«You better watch out, you better not Skype», λέει με μεγάλη δόση σαρκαστικού χιούμορ η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Δικαιωμάτων (ACLU) σε ένα βίντεο που συνδυάζει το πνεύμα των Χριστουγέννων με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ!

«NSA is coming to town», τραγουδούν, παραφράζοντας το γνωστό γιορτινό τραγούδι, την ώρα που Άγιοι Βασίληδες κυκλοφορούν στους δρόμους της Νέας Υόρκης διαβάζοντας τα μηνύματα στα κινητά των περαστικών, καταγράφοντας τις συνομιλίες τους και παρακολουθώντας τους την ώρα που απολαμβάνουν μια βόλτα στο πάρκο.

Διαβάστε επίσης: «Η Βραζιλία δεν θα χορηγήσει άσυλο στον Σνόουντεν»

Ο «τυφώνας» αποκαλύψεων που δημιούργησε ο πρώην συνεργάτης της CIA, Έντουαρντ Σνόουντεν, έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις, με τους ισχυρότερους ηγέτες του πλανήτη, τους τεχνολογικούς κολοσσούς και δεκάδες κινήσεις πολιτών να εκφράζουν την αναγανάκτισή τους με διάφορους τρόπους.

Η ACLU καλεί από την ιστοσελίδα της τους Αμερικανούς να συνδράμουν στην καμπάνια προστασίας των ψηφιακών προσωπικών δεδομένων και το γιορτινό της βίντεο αγγίζει το ένα εκατομμύριο θεάσεις.

Δείτε το