Παράνομες αγορές μέσω Apple Pay;

Παράνομες αγορές μέσω Apple Pay;

Μια νέα έκθεση ισχυρίζεται πως μεγάλο κομμάτι των αγορών μέσω της υπηρεσίες της Apple γίνονται με κλεμμένα δεδομένα.

Τα κλεμμένα δεδομένα των πιστωτικών καρτών και οι παράνομες αγορές προέρχονται πλέον από αγορές σε μεγάλες εταιρείες όπως το Home Depot και το Target, σύμφωνα με έκθεση του Wall Street Journal.

Πως γίνεται τώρα αυτό; Δεν είναι το σύστημα της Apple που έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης, αλλά οι hackers κλέβουν τα δεδομένα πιστωτικών καρτών, εισάγουν τον αριθμό στα smartphones και κάνουν αγορές. Όλα χωρίς τη χρήση πραγματικών πιστωτικών καρτών ή την υπογραφή του κατόχου της κάρτας.

.Δεν είναι ακόμα γνωστό πόσες από τις αγορές μέσω Apple Pay είναι παράνομες, περίπου όμως το το 80% των μη εξουσιοδοτημένων αγορές έχουν γίνει σε Apple stores, όπως αναφέρει το του Wall Street Journal επικαλούμενο έγκυρες πηγές.

Η εταιρεία παρουσίασε τη πρωτοποριακή υπηρεσία πριν μερικούς μήνες και αμέσως καταγράφηκε ρεκόρ αγορών.

Οι χρήστες του Apple Pay με μια κίνηση φορτώνουν τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας στο τηλέφωνο και στη συνέχεια πιέζουν το πλήκτρο αφής σάρωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων του τηλεφώνου στο ταμείο για την επικύρωση της αγοράς.

Αν όσα γράφει, όμως, το Wall Street Journal αληθεύουν, μπορεί να έχει μεγάλες επιπτώσεις για την Apple και θα αποδείξει πως όσο ασφαλές αν λένε πως είναι τα συστήματα των εταιρειών, οι hackers είναι οι «κυρίαρχοι του παιχνιδιού».