Παράταση μέχρι τις 15 Ιουλίου για τη ρύθμιση των 100 δόσεων

Παράταση μέχρι τις 15 Ιουλίου για τη ρύθμιση των 100 δόσεων

Άνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων. 

Μέχρι τις 15 Ιουλίου 2015 παρατείνεται η προθεσμία για την συμμετοχή στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Τη σχετική τροπολογία πρόκειται να καταθέσει η Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, στο σχέδιο νόμου «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα».

Η κυβέρνηση προχωρά στην κατάθεση της σχετικής τροπολογίας ανταποκρινόμενη στα δεκάδες αιτήματα πολιτών που κατέκλυσαν το Υπουργείο Οικονομικών τις τελευταίες ημέρες. Παράλληλα, με την τροπολογία αυτή το υπουργείο στοχεύει στη διευκόλυνσης της φορολογικής διοίκησης, στην οποία εκκρεμούν χιλιάδες υποθέσεις σε διάφορες φάσεις ελέγχου, έτσι ώστε να ενταχθούν στην ρύθμιση τουλάχιστον όσες υποθέσεις βρίσκονται στη τελική φάση. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών περίπου 750.000 φορολογούμενοι έχουν μπει στη ρύθμιση , ρυθμίζοντας ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 5,25 δισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, άνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Φ.Ε.Φ.Π.) φορολογικού έτους 2014 όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου. 

Όσοι από τους φορολογούμενους εμπίπτουν στις διατάξεις του ν.4330/2015 και έχουν ήδη υποβάλει οριστικά τη δήλωσή τους, μπορούν να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση Φ.Ε.Φ.Π.

Το υπουργείο Οικονομικών εφιστά την προσοχή των υπόχρεων για τη συμπλήρωση του κωδικού αριθμού [049] με αποδείξεις δαπανών αγοράς αγαθών και παροχής υπηρεσιών (άρθρο 72 Κ.Φ.Ε.) για τις περιπτώσεις φορολόγησης των πραγματικών και τεκμαρτών εισοδημάτων με την κλίμακα που ισχύει για μισθωτή εργασία και συντάξεις.

Υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή εμπρόθεσμων αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων Φ.Ε.Φ.Π. είναι η 27η Ιουλίου 2015.

Παράλληλα, δεκτή έκανε την τροπολογία τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την παράταση της προθεσμίας ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι την 31η Ιουλίου 2015, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, όπως ανακοίνωσε μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.