Παράταση της προσωρινής κράτησης του Νίκου Μιχαλολιάκου

Παράταση της προσωρινής κράτησης του Νίκου Μιχαλολιάκου

Για ένα ακόμα εξάμηνο παρατείνεται η κράτηση του ΓΓ της Χρυσής Αυγής - Το σκεπτικό της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών.

Την παράταση της προσωρινής κράτησης του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος, κατά την δικογραφία, θεωρείται ο αρχηγός και διευθύνων νους εγκληματικής οργάνωσης, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών.

Με βούλευμά του το δικαστικό συμβούλιο, που συνεδρίασε ενόψει της λήξης του πρώτου εξαμήνου κράτησης του κατηγορουμένου στην υπόθεση των παράνομων δραστηριοτήτων της οργάνωσης, που χειρίζονται οι ανακρίτριες Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου, διατάσσει να συνεχιστεί για ακόμη ένα εξάμηνο η προσωρινή κράτησή του, κρίνοντας ότι δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι για τους οποίους κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος τον περασμένο Οκτώβριο, με την σύμφωνο γνώμη ανακριτών και του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Στην εισήγηση μάλιστα που είχε υποβάλει στους ανακριτές της υπόθεσης ο Εισαγγελέας ζητώντας την προσωρινή κράτηση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής είχε θεωρήσει ότι «υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξεως, συνεχής και αδιάλειπτος έλεγχος της οργάνωσης και δυνατότητα κατεύθυνσης των εναπομεινάντων μη εισέτι εντοπισθέντων μελών αυτής, κρίνεται πιθανό, αν αφεθεί ελεύθερος, να τελέσει νέα εγκλήματα».

Το Συμβούλιο έλαβε υπόψη του τα στοιχεία της υπόθεσης και το βαρύ κατηγορητήριο για τον Νίκο Μιχαλολιάκο, στο οποίο του αποδίδεται πλήρης γνώση και συντονισμός των έκνομων δραστηριοτήτων της οργάνωσης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κατηγορητήριο που συνέταξαν οι ανακριτές Σπ. Γεωργουλέας και Χρ. Παπακώστας: «Εσύ δε υπό την ιδιότητα του μέλους της στενής ηγετικής ομάδας της οργανώσεως και του βουλευτού της Χρυσής Αυγής διηύθυνες αυτήν παρέχων διαταγές, οδηγίες και εντολές προς τα μέλη της οργανώσεως, ελέγχων απολύτως τη δράση αυτής και ενεργών προς επίτευξη των παρανόμων σκοπών της, όπως ανωτέρω αυτοί αναλυτικώς αναφέρονται».

Πριν λίγες ημέρες με αντίστοιχα βουλεύματα, παρατάθηκε η κράτηση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού και Χρήστου Παππά , ενώ συνολικά για την εγκληματική δράση της ΧΑ κρατούνται στις φυλακές έξι βουλευτές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Κίνδυνος να παρέλθει το 18μηνο για τους προφυλακισμένους χρυσαυγίτες

Οι νέες αποκαλύψεις που «καίνε» τη Χρυσή Αυγή

Στοιχεία που «καίνε» τη Χρυσή Αυγή διαθέτουν οι ανακριτικές αρχές