Παρελθόν από σήμερα το σήμα «Carrefour» στην Ελλάδα

Παρελθόν από σήμερα το σήμα «Carrefour» στην Ελλάδα

Ταυτόχρονα προχωρά η αλλαγή στις ταμπέλες στα 362 καταστήματα της Μαρινόπουλος.

Τέλος εποχής και τυπικά από σήμερα για το σήμα «Carrefour» στην Ελλάδα. Όλες οι σχετικές επιγραφές που υπήρχαν στα καταστήματα του δικτύου της «Μαρινόπουλος» επιτρεπόταν να είναι ανηρτημένες μέχρι και χθες, βάσει της συμφωνίας που έχει γίνει με τον γαλλικό όμιλο.

Έπειτα από 20 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά το σήμα του γαλλικού ομίλου δεν θα υπάρχει πια σε καταστήματα. Τα τελευταία χρόνια, μετά τη φυγή των Γάλλων από τα Carrefour η οικογένεια δεν μπόρεσε να βρει τις λύσεις ώστε να κρατήσει τον κόσμο στα σούπερ μάρκετ της, εν μέσω μεγάλου ανταγωνισμού αλλά και εν μέσω της χειρότερης κρίσης στη χώρα εδώ και δεκαετίες. Ο όμιλος Μαρινόπουλου παρουσιάζει μειωμένο κύκλο εργασιών διαδοχικά από το 2010 και εντεύθεν, χωρίς να καταφέρει να βρει απαντήσεις.

Την ίδια ώρα ο όμιλος Σκλαβενίτη που απέκτησε το δίκτυο της «Μαρινόπουλος» εντατικοποιεί τις σχετικές εργασίες προκειμένου να κερδίσει το στοίχημα του Πάσχα.

Τη μετάβαση στη νέα εποχή για τα πρώην καταστήματα Μαρινόπουλος, σηματοδοτεί το άνοιγμα την περασμένη Τρίτη, του καταστήματος στην λεωφόρο Αλίμου, υπό την επωνυμία «Σκλαβενίτης».

Πρόκειται για ένα εμβληματικό υπέρ μάρκετ στον Αλιμο με συνολικό χώρο πώλησης πάνω από 7.700 τ.μ. και εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης, που αποτελούν ένα σημαντικό πλεονέκτημα για το σούπερ μάρκετ στην περιοχή των Νοτίων Προαστίων.

Ο ανεφοδιασμός στα ράφια πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και οι εργασίες ήταν εντατικές όλες αυτές τις ημέρες ώστε να είναι όλα έτοιμα και τελικά να ανοίξει σήμερα. Ωστόσο, τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν μετά το Πάσχα.

Ταυτόχρονα προχωρά η αλλαγή στις ταμπέλες στα 362 καταστήματα της Μαρινόπουλος, που έχουν περάσει από την 1η Μαρτίου στον έλεγχο της εταιρείας Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη. Στόχος είναι έως το τέλος του μήνα να έχουν κατέβει όλες οι ταμπέλες της Μαρινόπουλος και μέσα στο επόμενο διάστημα να έχει αναρτηθεί η ταμπέλα της Σκλαβενίτης.