Tουρκικές Εκλογές: Παρέμβαση Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου μέσω Twitter

Tουρκικές Εκλογές: Παρέμβαση Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου μέσω Twitter
A couple walks past billboards with the portrait of Turkish President Recep Tayyip Erdogan (L) and with the portrait of Republican People's Party (CHP) leader and presidential candidate, Kemal Kilicdaroglu (R) in Sanliurfa, south-eastern Turkey on April 28, 2023. (Photo by OZAN KOSE / AFP) Photo: AFP

Συνεχίζεται η κόντρα Εντογάν και αντιπολίτευσης για τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών στη Τουρκία.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα κατά τις 22:00 το βράδυ ότι το να βιάζεται κανείς να ανακοινώνει εκλογικά αποτελέσματα ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων, αυτό θα σήμαινε κλοπή της βούλησης του λαού, ενώ ο αντίπαλός του, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου προειδοποίησε τις εκλογικές αρχές να καταγράψουν όλα τα αποτελέσματα σε εθνικό επίπεδο.

Ο Τούρκος Πρόεδρος δημοσίευσε:

“Tο γεγονός ότι οι εκλογές της 14ης Μαΐου διεξήχθησαν σε μια μεγάλη δημοκρατική γιορτή με ειρήνη και ηρεμία αποτελεί έκφραση της δημοκρατικής ωριμότητας της Τουρκίας.

Ενώ οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν σε μια τόσο θετική και δημοκρατική ατμόσφαιρα και ενώ η καταμέτρηση των ψήφων βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, η βιαστική ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα αποτελούσε σφετερισμό της εθνικής βούλησης.

Χαιρόμαστε που η εμπιστοσύνη του έθνους μας αντανακλάται στη συνεχιζόμενη καταμέτρηση των ψήφων.

Θα ήθελα να ζητήσω από όλους τους συναδέλφους και τους φίλους μου να μην εγκαταλείψουν σε καμία περίπτωση τις κάλπες μέχρι να οριστικοποιηθούν επίσημα τα αποτελέσματα.

Συγχαίρω όλους τους συμπολίτες μου που ψήφισαν στο όνομα της δημοκρατίας και συμμετείχαν στο εκλογικό έργο και εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου σε κάθε έναν από αυτούς”.

Από τη πλευρά του ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσε:

“Η μυθοπλασία που ξεκίνησε με 60% έχει πλέον πέσει κάτω από το 50%. Οι παρατηρητές των εκλογικών τμημάτων και οι υπάλληλοι των εφορευτικών επιτροπών μας δεν πρέπει να εγκαταλείψουν ποτέ τις θέσεις τους. Δεν θα κοιμηθούμε απόψε, λαέ μου. Πρέπει να διασφαλίσετε την καταχώρηση των στοιχείων στις επαρχίες”.