Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του Euro Working Group

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του Euro Working Group
epa04718551 Chairman of Eurogroup Working group Thomas Wieser (L) and Treasurer-General at the Dutch Ministry of Finance Hans Vijlbrief (R), during the Eurogroup tour-de-table at Informal Meeting of Ministers for Economic and Financial Affairs (ECOFIN) in Riga, Latvia, 24 April 2015. EPA/VALDA KALNINA
«Ο Χανς είχε κομβικό ρόλο στην προώθηση της μεταρρύθμισης της Ευρωζώνης, στη δημιουργία της βάσης για τις συζητήσεις στο Eurogroup τα δύο τελευταία χρόνια. Του εύχομαι ό,τι το καλύτερο στις μελλοντικές του προσπάθειες», πρόσθεσε ο Σεντένο, πρόεδρος του Eurogroup.

Την απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του επικεφαλής του Euro Working Group (EWG) ανακοίνωσε ο Χανς Βίλμπριφ στον πρόεδρο του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

«Ο Χανς Βίλμπριφ με πληροφόρησε σήμερα για την απόφασή του να παραιτηθεί από πρόεδρος του EWG, που είναι το όργανο το οποίο προετοιμάζει το Eurogroup. Αρχίσαμε τη διαδικασία αντικατάστασής του για να διασφαλίσουμε τη συνέχεια του εντατικού έργου που είναι αναγκαίο για να εφαρμόσουμε τη φιλόδοξη ατζέντα μας για το πρώτο εξάμηνο του 2020», έγραψε ο πρόεδρος του Eurogroup στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

«Ο Χανς είχε κομβικό ρόλο στην προώθηση της μεταρρύθμισης της Ευρωζώνης, στη δημιουργία της βάσης για τις συζητήσεις στο Eurogroup τα δύο τελευταία χρόνια. Του εύχομαι ό,τι το καλύτερο στις μελλοντικές του προσπάθειες», πρόσθεσε ο Σεντένο.

Τα επόμενα βήματα για το EuroWorking Group

Ηδη, έχει ξεκινήσει η διαδικασία πρόσκλησης των υποψηφίων. Το EuroWorking Group θα ενημερωθεί για τον κατάλογο των υποψηφίων κατά τη συνεδρίασή του στις 6 Φεβρουαρίου. Ο νέος Πρόεδρος θα εκλεγεί από τα μέλη της EWG σε επόμενη συνεδρίαση. Στη συνέχεια θα διοριστεί από το Eurogroup. Χρέη νέου προέδρου, μέχρι τον διορισμό νέου, αναλαμβάνει, ο σημερινός αντιπρόεδρος, Odile Renaud-Basso.