Παραιτήθηκε το «δεξί χέρι» του πρίγκιπα Κάρολου- Κατηγορείται ότι χρηματίστηκε από Σαουδάραβα

Παραιτήθηκε το «δεξί χέρι» του πρίγκιπα Κάρολου- Κατηγορείται ότι χρηματίστηκε από Σαουδάραβα
epa07144567 (FILE) - Britain's Prince Charles looks on during the Opening Ceremony of the XXI Commonwealth Games in Carrara Stadium, on the Gold Coast, Australia, 04 April 2018 (reissued 06 November 2018). Prince Charles turns 70 on 14 November 2018. EPA/DEAN LEWINS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT *** Local Caption *** 54345012 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δεν έχουν τέλος οι διαρροές και τα σκάνδαλα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται για άλλη μία φορά το παλάτι του Μπάκιγχαμ. Μετά τις αποκαλύψεις για το τι πρόκειται να συμβεί όταν η βασίλισσα Ελισάβετ εγκαταλείψει τον μάταιο τούτο κόσμο, οι αποκαλύψεις για το τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες του παλατιού συνεχίζονται.

Αυτή τη φορά στο επίκεντρο βρίσκεται ο πρίγκιπας Κάρολος. Δημοσίευμα της «Mail on Sunday» αναφέρει ότι το δεξί χέρι του Κάρολου, ο Μάικλ Φόσετ αναγκάστηκε να παραιτηθεί καθώς επιστολή που ήρθε στο φως αναφέρει ότι πρόσφερε σε Σαουδάραβα κροίσο, ο οποίος έκανε δωρεές χιλιάδων λιρών στο Prince’s Foundation, βοήθεια για να λάβει τον τίτλο του ιππότη και τη βρετανική ιθαγένεια.

Ο Φόσετ που μέχρι χθες ήταν διευθύνων σύμβουλος του Prince’s Foundation είχε πει ότι η βασιλική φιλανθρωπική οργάνωση θα ήταν «ευτυχισμένη και πρόθυμη» να χρησιμοποιήσει την επιρροή της για να βοηθήσει τον πλούσιο Σαουδάραβα δωρητή και επιχειρηματία Dr Mahfouz Marei Mubarak bin Mahfouz «υπό το φως της πρόσφατης γενναιοδωρίας του».

Όλες αυτές οι χάρες έλαβαν χώρα το 2017 και ο Σαουδάραβας κροίσος ελάμβανε όλα αυτά τα χρόνια την υποστήριξη του παλατιού, φυσικά με το αζημίωτο καθώς οι δωρεές του ήταν χιλιάδων λιρών.

«Ο Φόσετ- αναμφισβήτητα ήταν ο πιο αξιόπιστος βοηθός του πρίγκιπα- και είχε προσφερθεί να αποχωρήσει προσωρινά», αναφέρει ανώνυμη πηγή.

Πρώην αξιωματούχος του Παλατιού είπε ότι η απώλεια του Φόσετ ήταν «σεισμός» για τον μελλοντικό Βασιλιά.

Το σκάνδαλο επικεντρώνεται κυρίως στον τρόπο με τον οποίο ζητήθηκαν δωρεές για την ανακαίνιση του Dumfries House, ενός αρχοντικού στη Σκωτία.

Η επιστολή βόμβα, που έγραψε ο Φόσετ στις 18 Αυγούστου 2017, στον Busief Lamlum, βοηθό του Dr Bin Mahfouz, αναφέρει: «Υπό το φως της συνεχιζόμενης και πιο πρόσφατης γενναιοδωρίας του Σεβασμιώτατου…Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας το επιβεβαιώσω, με εμπιστοσύνη, ότι είμαστε πρόθυμοι και ευτυχείς να υποστηρίξουμε και να συμβάλλουμε στην αίτηση για ιθαγένεια».