Παρουσία Μητσοτάκη μπαίνουν σήμερα οι υπογραφές για την Γραμμή 4 του Μετρό

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρόκειται για την πρώτη φάση της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας Βεΐκου- Γουδή, συνολικής προβλεπόμενης δαπάνης 1,510 δισ. ευρώ.

Παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, μπαίνουν σήμερα το απόγευμα (19:30), στο Γαλάτσι, οι υπογραφές της σύμβασης για τη Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας.

Πρόκειται για την πρώτη φάση της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας Βεΐκου- Γουδή, συνολικής προβλεπόμενης δαπάνης 1,510 δισ. ευρώ.

Η σύμβαση υπογράφεται μεταξύ της Αττικό Μετρό και της κοινοπραξίας Άβαξ, Ghella και Alstom Transport.

Τα έργα ότι θα ολοκληρωθούν σε περίπου 10 χρόνια (8 χρόνια είναι ο συμβατικός χρόνος).

Είναι το μεγαλύτερο δημόσιο έργο που θα γίνει στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια και αναμένεται να τεθεί σε τροχιά υλοποίησης το φθινόπωρο.

Η χάραξη της πρώτης φάσης της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας εκτείνεται από την περιοχή του Άλσους Βεΐκου στο Γαλάτσι μέχρι του Γουδή και το Φρέαρ TBM Κατεχάκη και υπάγεται στα διοικητικά όρια των Δήμων Αθήνας, Γαλατσίου, Καισαριανής και Ζωγράφου.

Έχει μήκος περίπου 12,8 χλμ. και περιλαμβάνει δεκαπέντε νέους υπόγειους σταθμούς: Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια, Ζωγράφου και Γουδή.