Παρουσία του ΠΑΣΟΚ η συνάντηση με την Τρόικα στο Παρίσι

Παρουσία του ΠΑΣΟΚ η συνάντηση με την Τρόικα στο Παρίσι

«Πράσινος» έλεγχος σε Στουρνάρα και Χαρδούβελη με αιχμή το θέμα των «κόκκινων» δανείων, αλλά και τις αναγκαίες αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ.

Την κοινωνική του ατζέντα βάζει στο τραπέζι το ΠΑΣΟΚ ενόψει τόσο της κρίσιμης διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης στο ουδέτερο έδαφος της γαλλικής πρωτεύουσας στις 3 Σεπτεμβρίου, όσο και ενόψει του σχεδίου που καταρτίζει η ηγεσία του κόμματος και αναμένεται να αποτελέσει τον οδικό χάρτη εξόδου απο την κρίση και θα παρουσιάσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της ΔΕΘ.

Στο πλαίσιο αυτό αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ προγραμματίζει τις επόμενες ημέρες διαδοχικές συναντήσεις τόσο με τον νέο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, όσο και με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, με αιχμή το θέμα των «κόκκινων» δανείων, αλλά και τις αναγκαίες αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ.

Η Χαριλάου Τρικούπη επιδιώκει να αναδείξει αυτά τα δυο θέματα στην κορυφή των άμεσων προτεραιοτήτων της, ζητώντας να υπάρξουν ρυθμίσεις για όσους αποδεδειγμένα δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις μηνιαίες δόσεις των δανείων που έχουν στην κατοχή τους και να μην υπάρξουν νέες παλλινωδίες απο την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ.

Οι επαφές των στελεχών του ΠΑΣΟΚ ξεκινούν απο την ερχόμενη Παρασκευή οπου θα πραγματοποιηθεί συναντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, για το θέμα των «κόκκινων» δανείων με έμφαση στα επιχειρηματικά δάνεια.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αντιπροσωπεία του ΠαΣοΚ θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, για να καταθέσει τις “πράσινες” προτάσεις για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ.

Με φυσική παρουσία θα συμμετάσχει η Χαριλάου Τρικούπη και στο ραντεβού του Παρισιού, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβερνητική αποστολή που θα συναντηθεί με την τρόικα στο Παρίσι, θα συμμετέχουν εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο υπεύθυνος από το κόμμα για την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου, Χρήστος Πρωτόπαπας και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Πηγή: News247.gr