Path to Zero: Η παγκόσμια τάση των “net zero” θέσεων εργασίας

epa09209915 Jeffrey Mhondiwa picks cotton in his field in Karoi, Zimbabwe, 18 May 2021. The crop is mainly produced by small scale farmers and it second to tobacco as the country's leading foreign currency earner. EPA/AARON UFUMELI Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το Path to Zero παρουσιάζει πόσο αλλάζει η κλιματική αλλαγή τον τρόπο που εργαζόμαστε, και κάνει μια παγκόσμια καταγραφή της νέας τάσης των “net zero” θέσεων εργασίας.

Το Business Monitor παρουσιάζει σε συνεργασία με τη ΔΕΗ το Path to Zero. Την εβδομαδιαία τηλεοπτική στήλη στην οποία τίθενται στο επίκεντρο οι τάσεις, οι ιδέες, οι πρωτοβουλίες και τα πιο χαρακτηριστικά επιχειρηματικά και θεσμικά παραδείγματα, που καθορίζουν την πορεία της Ελλάδας προς ένα καθαρό ενεργειακό μέλλον, με στόχο τις μηδενικές εκπομπές αερίων.

Αυτήν την εβδομάδα καταγράφουμε τις τεράστιες αλλαγές που φέρνει η κλιματική αλλαγή στους εργαζόμενους όλου του πλανήτη. Πώς η άνοδος της θερμοκρασίας και τα ακραία καιρικά φαινόμενα επιδρούν στη βιομηχανία, τις κατασκευές, τις μεγάλες υποδομές και τις μεταφορές, αλλά και ποιοι κλάδοι – έκπληξη αναμένεται να επηρεαστούν άμεσα.

Επιπλέον, το Path to Zero καταγράφει τη νέα τάση των “net zero” θέσεων εργασίας οι οποίες αποτελούν προτεραιότητα για όλες τις ανεπτυγμένες οικονομίες του πλανήτη. Ρίχνει φως στις ευρωπαϊκές πρακτικές, τις αμερικανικές πολιτικές ενίσχυσης των «πράσινων» θέσεων εργασίας, αλλά και τις ενέργειες ακόμη και των μεγαλύτερων παραγωγών πετρελαίου του πλανήτη να απεξαρτηθούν από τα ορυκτά καύσιμα.

Δείτε ολόκληρο το 7ο επεισόδιο του Business Monitor εδώ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: