Path to Zero: Το περιβαλλοντικό έργο της We4all

Ο Γιάννης Ηλιόπουλος, CEO & Co-Founder της W4all μιλά για τον οργανισμό που προσπαθεί να σώσει τον πλανήτη μας.

Το Business Monitor παρουσιάζει σε συνεργασία με τη ΔΕΗ το Path to Zero. Την εβδομαδιαία στήλη στην οποία τίθενται στο επίκεντρο οι τάσεις, οι ιδέες, οι πρωτοβουλίες και τα πιο χαρακτηριστικά επιχειρηματικά και θεσμικά παραδείγματα, που καθορίζουν την πορεία της Ελλάδας προς ένα καθαρό ενεργειακό μέλλον, με στόχο τις μηδενικές εκπομπές αερίων.

Ο Γιάννης Ηλιόπουλος CEO & Co-Owner του Μη Κερδοσκοπικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού ‘We4all” περιέγραψε την αποστολή του οργανισμού, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αναδασώσεις και το ελληνικό περιβαλλοντικό τοπίο.

Μιλώντας για το τη δημιουργία της We4all, o κ. Ηλιόπουλος αποκάλυψε πως η πυρκαγιά στο Μάτι το 2018 ήταν η καταλυτική στιγμή που τον ώθησε να εγκαταλείψει τις δραστηριότητές του στον κατασκευαστικό κλάδο ώστε να ξεκινήσει τον οργανισμό μαζί με τον ξάδερφό του, Αντώνη Μπογδάνο. Αποστολή τους; Να βοηθήσουν τη γη να θεραπευτεί και να θυμίσουν στους ανθρώπους ότι αυτός ο πλανήτης είναι το σπίτι μας.

Το έργο της We4all αποτελείται από αποκατάσταση οικοσυστημάτων, δενδροφυτεύσεις, αναδασώσεις, προστασία δασών, και από περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση παιδιών σε σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Όσον αφορά την υλοποίηση των δράσεων της We4ll, ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε πως η συμβολή των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα είναι καθοριστική. Μέσα στην πανδημία, ιδρύθηκε η “Περιβαλλοντική Συμμαχία της We4all“, στην οποία συμμετέχουν εταιρείες που θέλουν να βοηθήσουν το περιβαλλοντικό έργο του οργανισμού, αλλά και να επιτύχουν οι ίδιες του στόχους τους βάσει του ESG τους και του CSR τους. Παράλληλα, η We4ll, συνεργάζεται με κρατικούς φορείς, όπως η Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Τέλος, ο κ. Ηλιόπουλος αποκάλυψε πως από το 2018 που ξεκίνησε η δράση της We4all μέχρι σήμερα, έχουν φυτευθεί πάνω από 2 εκατομμύρια δέντρα, και τόνισε ότι, βάσει των διαθέσιμων επιστημονικών στοιχείων, η δενδροφύτευση είναι λύση για την κλιματική αλλαγή.