«Παράθυρο» για άνοιγμα διαδημοδητικών μετακινήσεων αμέσως μετά το Πάσχα

«Παράθυρο» για άνοιγμα διαδημοδητικών μετακινήσεων αμέσως μετά το Πάσχα
Η Λεωφόρος Αμαλίας άδεια από αυτοκίνητα και πεζούς, Αθήνα Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020. Σε ισχύ ο περιορισμός της ελευθερίας μετακίνησης καθώς από σήμερα και για τρείς εβδομάδες εφαρμόζεται όριζόντιο lockdown σε όλη τη χώρα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πιθανό να αρθεί η απαγόρευση διαδημοτικών μετακινήσεων από τη Δευτέρα του Πάσχα σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο.

Πιθανό να αρθεί η απαγόρευση διαδημοτικών μετακινήσεων από τη Δευτέρα του Πάσχα σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη.

«Το θέμα του SMS θα εξεταστει και θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες. Ως προς τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις δεν έχει αλλάξει κάτι κι έτσι η άρση του μέτρου θα έρθει με το άνοιγμα του τουρισμού. Ως προς τις διαδημοτικες μετακινήσεις το λογικό είναι πως με το άνοιγμα της εστίασης θα αρθεί και αυτό το μέτρο. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημερες», είπε χαρακτηριστικά η κα. Πελώνη.

Υπενθυμίζεται ότι, μέχρι τώρα, η απαγόρευση διαδημοτικών μετακινήσεων ισχύει τις καθημερινές, εξαιρουμένων των μετακινήσεων σε κομμωτήρια και καταστήματα.

Επίσης, οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο, επιτρέπονται τα Σαββατοκύριακα στο πλαίσιο της μετακίνησης για σωματική άσκηση με τον κωδικό «6».