Πελώνη: «Όχι» στην άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας το βράδυ- Υπομονή μέχρι μέσα Ιουνίου

Πελώνη: «Όχι» στην άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας το βράδυ- Υπομονή μέχρι μέσα Ιουνίου
Ένα ζευγάρι περπατά στο έρημο από κόσμο Μοναστηράκι, Αθήνα Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020. Τα κομμωτήρια εξαιρούνται για σήμερα και αύριο από τα μέτρα περιορισμού της ελεύθερης μετακίνησης και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που τίθενται σε αναστολή. Καθολικό lockdown έχει τεθεί από σήμερα και για τρεις εβδομάδες σε ισχύ ως μέτρο περιορισμού της πανδημίας του κορονοϊού. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Βελτιώνονται τα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς διαπιστώνεται μείωση σε ενεργά κρούσματα και διασωληνώσεις», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως η επιχείρηση «Ελευθερία» συνεχίζεται με υποδειγματικό τρόπο.

Όπως ανέφερε μέχρι στιγμής στη χώρα έχουν γίνει πάνω από 5 εκατ. Εμβολιασμοί, ενώ περισσότεροι από 3 εκατ. πολίτες έχουν εμβολιαστεί έστω με μία δόση.

Όσον αφορά την «Γαλάζια Ελευθερία» ο μέσος όρος όσων έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους στα νησιά φτάνει το 27%.

Παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 00.30- Υπομονή μέχρι μέσα Ιουνίου

Σχετικά με την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, η κα. Πελώνη τόνισε πως «δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Δεν περιμένω να αλλάξει κάτι στην απαγόρευση κυκλοφορίας. Θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή μέχρι μέσα Ιουνίου», ανέφερε.