Πενήντα εκατομμύρια συνδρομητές έφτασε το Spotify

Πενήντα εκατομμύρια συνδρομητές έφτασε το Spotify
epa05561886 The logo of the Spotify app is pictured on a smartphone screen in Tokyo, Japan, 29 September 2016. Spotify music streaming service was launched in Japan, the world's second largest music market, on 29 September 2016. The entry into the Japanese market comes late due to copyright-related problems and other specifics of the Japanese market. EPA/FRANCK ROBICHON

Η εταιρεία επέδειξε θεαματική αύξηση κατά 25% σε λιγότερο από έξι μήνες.

Το Spotify ανακοίνωσε ότι οι συνδρομητές του έφθασαν χθες τα 50 εκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 25% σε λιγότερο από έξι μήνες και επεκτείνοντας την υπεροχή της σουηδικής ψηφιακής υπηρεσίας μουσικής συνεχούς ροής (streaming) έναντι του βασικού ανταγωνιστή της, της Apple Music.

Το Spotify, που ακόμη δεν έχει παρουσιάσει κέρδη καθώς δαπανά για να αναπτυχθεί διεθνώς, θεωρείται εταιρεία που μπορεί να εισαχθεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο, σύμφωνα με έκθεση του TechCrunch του Φεβρουαρίου.

Η εταιρία που εδρεύει στη Στοκχόλμη ανακοίνωσε μια πολύ μεγάλη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της στη Νέα Υόρκη τον περασμένο μήνα.

Το Spotify, μια από τις σημαντικότερες νεοφυείς εταιρίες που χρηματοδοτούνται από επιχειρηματικά κεφάλαια, θα μεταφέρει το γραφείο του στην Νέα Υόρκη, από την περιοχή Μιντάουν του Μανχάταν, στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, δημιουργώντας περισσότερες από 1.000 νέες θέσεις εργασίας.

Το Spotify ξεκίνησε το 2008 και τον Σεπτέμβριο του 2016 είχε 40 εκατομμύρια συνδρομητές.

Η Apple που εγκαινίασε τη δική της μουσική υπηρεσία πριν από περίπου δύο χρόνια, είχε περίπου 20 εκατομμύρια συνδρομητές τον Δεκέμβριο.

Τον Ιούνιο, η σουηδική εταιρία δήλωνε ότι είχε 100 εκατομμύρια χρήστες συμπεριλαμβάνοντας τους επί πληρωμή συνδρομητές και τους χρήστες του προγράμματος που προσφέρει δωρεάν η πλατφόρμα.

Το 2016, οι Αμερικανοί χρησιμοποίησαν πλατφόρμες streaming κατά παραγγελία, όπως το Spotify, για να ακούσουν 431 δισεκατομμύρια τραγούδια, σύμφωνα με έκθεση της εταιρίας Nielsen για τις ΗΠΑ στο τέλος του έτους.

Για να διατηρήσει την ηγετική του θέση, το Spotify ενέταξε πρόσφατα στην πρόγραμμά του βιντεομηνύματα και τηλεοπτικές εκπομπές που παράγουν διαδικτυακά κανάλια και ιστοσελίδες.