Πέντε πράγματα που ίσως να μην γνωρίζατε για την εταιρεία που επένδυσε η Apple

Πέντε πράγματα που ίσως να μην γνωρίζατε για την εταιρεία που επένδυσε η Apple

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της Uber.

Πρόσφατα η Apple επένδυσε ένα δισ. δολάρια σε μια δημοφιλή κινεζική υπηρεσία παροχής υπηρεσιών μεταφοράς και ταξί, τη Didi Chixing.

«Η επένδυση αυτή θα μας δώσει την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά», αναφέρει ο CEO Τιμ Κουκ.

Ξένα δημοσιεύματα σημειώνουν ότι η Apple παρουσιάζει ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον στον τομέα των μεταφορών, ενώ οι New York Times και Wall Street Journal υποστηρίζουν ότι η τεχνολογική εταιρεία σχεδιάζει μάλιστα να κατασκευάσει ένα αυτόνομο ηλεκτρικό όχημα.

Μπορεί η Didi Chixing να είναι ένα άγνωστο brand στις ΗΠΑ, στην Κίνα αποτελεί το μεγαλύτερο ανταγωνιστή της Uber με περισσότερους από 300 εκατ. χρήστες σε 400 πόλεις. Παρακάτω ακολουθούν μερικά σημαντικά στοιχεία της εταιρείας:

Η Didi Chixing είναι σημαντικότερη από την Uber στην Κίνα

Η Uber είναι μια από τις πολυτιμότερες startup εταιρείες του κόσμου, ωστόσο η Didi Chixing υποστηρίζει σχεδόν το 87% της αγοράς ιδιωτικών αυτοκινήτων στη χώρα. Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, καθημερινώς πραγματοποιούνται παραπάνω από 11 εκατ. δρομολόγια στην Κίνα, ενώ σε επιστολή του προς τους επενδυτές , ο CEO της Uber, Τράβις Κάλανικ σημείωσε πριν ένα χρόνο ότι η εταιρεία υλοποιούσε ένα εκατ. διαδρομές την ημέρα στη κινεζική χώρα.

H υπηρεσία παροχής υπηρεσιών μεταφοράς και ταξί έχει έδρα το Πεκίνο και σύμφωνα με ανακοίνωσή της το 2015 πραγματοποίησε 1,43 δισ. ταξίδια, ενώ από την πλευρά της η Uber την περασμένη Παραμονή Πρωτοχρονιάς πραγματοποίησε μόλις το δισεκατομμυριοστό της δρομολόγιο.

Η Didi Chuxing είναι κάτι παραπάνω από μια υπηρεσία ταξί

Παρόλο που η Didi Chuxing χαρακτηρίζεται συχνά ως η «κινεζική Uber», λειτουργεί πολύ διαφορετικά από μια υπηρεσία μεταφορών, καθώς διαθέτει μέχρι και ιδιωτικά λεωφορεία για τα μέλη της, εξοπλισμένα με διάφορες πολυτέλειες.

Η Apple δεν είναι η μόνη εταιρεία που την υποστηρίζει

Η επένδυση του ενός δισ. δολαρίων της Apple είναι η μεγαλύτερη επένδυση που έχει δεχθεί ποτέ η Didi Chuxing. Ωστόσο, η υπηρεσία μεταφορών και ταξί έχει δεχθεί τη χρηματοδότηση μεγάλων εταιρειών, όπως οι Alibaba, Tencent Holdings, China Investment Corp. και Capital International Private Investment Funds.

H υπηρεσία μεταφορών πρόσφατα άλλαξε το όνομά της και συνεργάστηκε με έναν ακόμη σημαντικό ανταγνωνιστή της Uber

H Didi Chuxing παλαιότερα ήταν γνωστή και ως Didi Kuaidi, ωστόσο η κινεζική εταιρεία αποφάσισε να αλλάξει το όνομά της προκειμένου να προσελκύσει περισσότερο κόσμο. Σημειώνεται ότι το Chuxing σημαίνει «ταξίδια» στην κινεζική γλώσσα.

Η κινεζική εταιρεία ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Lyft την περσινή χρονιά, επιτρέποντας στις δυο εταιρείες να μοιράζονται επιβάτες διεθνώς.

Η εταιρεία πιστεύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι το «κλειδί» για την ανάπτυξη

Τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην κάλυψη των αναγκών των πελατών της Didi Chuxing. «Το επόμενό μας βήμα είναι να επενδύσουμε περισσότερο στην τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση», δηλωσε ο Πρόεδρος της εταιρείας, Jean Liu στο Bloomberg, προσθέτοντας ότι το ιδανικό σενάριο της κινεζικής υπηρεσίας είναι να στέλνει στο μέλλον τους οδηγούς της σε πολυσύχναστες περιοχές χωρίς να έχουν προγραμματιστεί ή ζητηθεί δρομολόγια.