Πέντε πράγματα που μάλλον δεν γνωρίζετε για την Toyota

Πέντε πράγματα που μάλλον δεν γνωρίζετε για την Toyota
A logo of Toyota Motor Corp is pictured on a car and the background at the company's showroom in Tokyo, Japan, June 16, 2015. Toyota Motor Corp shareholders approved a controversial new class of stock on Tuesday that will bring in more long-term investors, but which faced opposition from foreign funds as they are readily available only in Japan. REUTERS/Yuya Shino - RTX1GO56 Photo:

Πώς η εταιρεία αντιμετώπισε τις προκλήσεις.

Τα τελευταία χρόνια, η Toyota έχει έρθει αντιμέτωπη με τεράστιες ανακλήσεις, αυξανόμενο ανταγωνισμό στην αγορά υβριδικών οχημάτων, και νέες προκλήσεις από την εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla Motors.

Και πάλι, όμως, η Toyota κατάφερε να πουλήσει 10,1 εκατομμύρια οχήματα το 2015, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία. Οι επιδόσεις της την κατέταξαν στην 8η θέση της λίστας Fortune Global 500, πίσω από τη Volkswagen, τη μοναδική αυτοκινητοβιομηχανία που την προσπέρασε στη λίστα.

Ιδού πέντε δεδομένα που ίσως να μην γνωρίζατε για την Toyota Motor:

  1. Η Toyota είναι μια οικογενειακή επιχείρηση

Ο διευθύνων σύμβουλος της Toyota, Άκιο Τογιόντα, όπως και οι προκάτοχοί του, είναι άμεσος απόγονος του Σακίτσι Τογιόντα, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία από την οποία προέκυψε η Toyota Motor το 1937.

  1. Τα ετήσια έσοδα της Toyota είναι περισσότερα από εκείνα της Honda και της Nissan μαζί.

Με παγκόσμιες πωλήσεις άνω των 260 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, η εταιρεία κινείται σε υψηλότερα επίπεδα από τη 2η και την 3η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία μαζί. Παράλληλα, η Toyota ξεπερνά σε πωλήσεις άλλες τεράστιες εταιρείες όπως η Apple και η BP.

  1. Η Toyota επενδύει στην τεχνολογία αυτοκίνησης δίχως οδηγό

Η εταιρεία σχεδιάζει να ξοδέψει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην ανάπτυξη τεχνολογίας αυτοκίνησης δίχως οδηγό. Ο στόχος είναι να φέρει τα αυτοκινούμενα οχήματα στον δρόμο κατά το 2020, όταν το Τόκιο φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

  1. Το Toyota Corolla είναι 50 ετών

Φέτος, το πιο αναγνωρίσιμο σεντάν της Toyota γιορτάζει τα πεντηκοστά του γενέθλια. Η εταιρεία πούλησε το πρώτο Corolla στην Ιαπωνία το 1966 προτού φέρει το όχημα στις ΗΠΑ δύο χρόνια μετά. Η εταιρεία έχει παρουσιάσει 11 γενιές Corolla – το αυτοκίνητο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο, με περισσότερες από 40 εκατομμύρια μονάδες.

  1. Η εταιρεία έχει πουλήσει πάνω από 9 εκατομμύρια υβριδικά αυτοκίνητα

Μέχρι τον Μάιο του 2016, οι πωλήσεις των υβριδικών Prius και Lexus, καθώς και άλλων υβριδικών μοντέλων της Toyota, είχαν υπερβεί συνολικά τα 9 εκατομμύρια οχήματα. Εξαιτίας των χαμηλών τιμών της βενζίνης, οι πωλήσεις του Prius μειώθηκαν το 2015. Ως προς το μέλλον, η Toyota ίσως αντιμετωπίσει περισσότερες προκλήσεις στην κατηγορία αυτή καθώς η Tesla, η γνωστή εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων, αναπτύσσει το φτηνότερο Model 3.