Πέντε πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν την πτήση σας

Πέντε πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν την πτήση σας

Συμβουλές για να έχετε ένα ήρεμο και ευχάριστο ταξίδι.

Όλοι γνωρίζουμε πως μια πτήση δεν είναι το αποκορύφωμα ενός ταξιδιού. Είτε πρέπει να πραγματοποιήσετε μια σύντομη μετακίνηση είτε να διανύσετε μια μακρινή απόσταση, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να ακολουθήσετε προκειμένου να έχετε ένα πιο ομαλό και ήρεμο ταξίδι.

Παρακάτω ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για την προετοιμασία σας πριν την πτήση:

1. Ντυθείτε καλά

Επιλέξτε φαρδιά και άνετα ρούχα για το ταξίδι σας. Οι θερμοκρασίες στο αεροπλάνο μπορούν ορισμένες φορές να χαρακτηριστούν και ως «πολικές». Καλό είναι να έχετε μια ζακέτα μαζί σας και ξεχάστε τις ζώνες, τα καπέλα και τα υπερβολικά κοσμήματα, τα οποία μπορεί να επιβραδύνουν την είσοδό σας στην ασφάλεια του αεροδρομίου.

2. Ετοιμάστε μια τσάντα με είδη υγιεινής

Ετοιμάστε μια τσάντα με τα απολύτως απαραίτητα είδη υγιεινής: οδοντόβουρτσα-οδοντόκρεμα, στοματικό διάλυμα, βούρτσα μαλλιών και υγρά μαντηλάκια. Χρησιμοποιώντας αυτά κατά τη διάρκεια της πτήσης σας, θα νιώσετε σίγουρα πιο αναζωογονημένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσετε το jetlag, εάν χρειαστεί.

Μην αφήσετε τον εαυτό σας να αφυδατωθεί

Πίνετε άφθονο νερό πριν και μετά την πτήση σας, καθώς ο κλιματισμός στο αεροσκάφος μπορεί να «στεγνώσει» το δέρμα και το σώμα σας.

Αποφύγετε τα αλκοολούχα ποτά

Το αλκοόλ κατά τη διάρκεια της πτήσης μπορεί να είναι δελεαστικό, ειδικά εάν ταξιδεύετε με φίλους, ωστόσο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού καλό θα είναι να ελαττώσετε την κατανάλωσή του. Με το αλκοόλ γίνεστε πιο επιρρεπής στις ασθένειες ενώ είναι δεδομένο ότι σας αφυδατώσει. Μπορείτε να δοκιμάσετε ένα τσάι από βότανα και να μείνετε ήρεμοι και ενυδατωμένοι.

Έχετε μαζί σας ένα σνακ

Δεν έχει σημασία πόσο σύντομη μπορεί να είναι η πτήση σας, είναι πολύ πιθανό κατά τη διάρκειά της να πεινάσετε. Για το λόγο αυτό μπορείτε να προνοήσετε και να πάρετε μαζί σας ένα μικρό γεύμα ή ένα μείγμα ξηρών καρπών και φρούτων.