Πέντε τρόποι για να κάνετε το Wi-Fi σας ταχύτερο!

Πέντε τρόποι για να κάνετε το Wi-Fi σας ταχύτερο!

Μήπως κουραστήκατε να έχετε αργό Wi-Fi; Σας έχουμε τη λύση.

Αν ο ασύρματος δρομολογητής (router) σας δεν έχει στηθεί σωστά, ακόμα και το Google Fiber μπορεί να σας φαίνεται σαν dial-up σύνδεση. Ιδού πέντε συμβουλές για να κάνετε την ασύρματη σύνδεσή σας ταχύτερη. Το μόνο που απαιτείται είναι θάρρος και αποφασιστικότητα.

1. Επιλέξτε το σωστό κανάλι και συχνότητα.
Ξέρατε ότι ο ασύρματος δρομολογητής σας έχει κανάλια; Κάποιες φορές αρκεί η αλλαγή του καναλιού του router σας για να βελτιωθεί η κατάσταση, ιδιαίτερα αν ζείτε σε διαμέρισμα με πολλές παρεμβολές από άλλα σήματα Wi-Fi. Άλλες τεχνολογίες, όπως τα μικροκύματα, μπορούν επίσης να παρεμβληθούν με το Wi-Fi.

Επίσης, οι σύγχρονοι ασύρματοι δρομολογητές εκπέμπουν σε διαφορετικές συχνότητες: 2,4 GHz και 5GHz. Γενικά, τα 2,4 GHz είναι καλύτερα για μεγαλύτερα σπίτια με πολλούς ορόφους, επειδή το σήμα ταξιδεύει μακρύτερα και διαπερνά ευκολότερα τους τοίχους. Όμως, για μικρότερα δωμάτια ή σπίτια, η λύση είναι τα 5 GHz: η συχνότητα αυτή προσφέρει μεγαλύτερες ταχύτητες αλλά σε μικρότερη εμβέλεια.

2. Μεταφέρετε το δρομολογητή στην ιδανική του θέση.
Βάλτε το κάπου ψηλά και κεντρικά. Ένα ψηλό ράφι στο μέσο ενός δωματίου είναι το καλύτερο μέρος για το δρομολογητή σας. Κρατήσατε το μακριά από τοίχους μεγάλου πάχους κατασκευασμένους από τούβλα ή τσιμέντο. Όμως, οι μεγαλύτεροι εχθροί του Wi-Fi είναι το νερό και τα παράθυρα. Οι σωληνώσεις ή ακόμα και τα φυτά που περιέχουν νερό μπορούν να …γονατίσουν την ασύρματη σύνδεσή σας.

3. Βεβαιωθείτε ότι ο δρομολογητής σας είναι ασφαλής.
Το να βάλετε κωδικό ασφαλείας στο router ή να περιορίσετε τις συσκευές που μπορούν να έχουν πρόσβαση στο δίκτυό σας θα κρατήσει μακριά τους κλέφτες του δικτύου σας. Εξάλλου, υπάρχουν και λόγοι ασφαλείας για τους οποίους πρέπει να βάλετε κωδικό στο δρομολογητή σας, πέρα απ’ το θέμα της ταχύτητας.

4. Αγοράστε ένα νέο δρομολογητή.
Μήπως χρησιμοποιείτε το router που σας έδωσε η εταιρεία όταν ξεκινήσατε τη σύνδεση; Μήπως το αγοράσατε πριν από κάνα …αιώνα; Τότε μάλλον δεν χρησιμοποιείτε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Οι νέοι δρομολογητές στέλνουν πλέον σήματα απευθείας στις συσκευές, αντί να εκπέμπουν σήμα γενικώς και αορίστως σε όλο το δωμάτιο, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερες ταχύτητες.

5. Αγοράστε ένα επεκτατικό δικτύου.
Φτηνότερο από ένα νέο δρομολογητή, αλλά και πάλι κατιτίς ακριβούτσικο, το επεκτατικό μπορεί να δυναμώσει το σήμα στις πιο δυσπρόσιτες γωνιές του σπιτιού σας.