Περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας εξετάζει η Societe Generale

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η τράπεζα αναζητά να μειώσει κατά 500 εκατ. ευρώ τα κόστη της και να αναθεωρήσει τις δραστηριότητες της επενδυτικής τραπεζικής, μετά τα αποτελέσματα του δ' τριμήνου.

Περικοπές σε θέσεις εργασίας στην επενδυτική της τράπεζα σχεδιάζει η Societe Generale. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, αναζητά επίσης εταίρο για τις δραστηριότητες cash-equity, σε μία προσπάθεια να αντισταθμίσει την αυξημένη πίεση κόστους, σύμφωνα με πηγές με γνώση του θέματος.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η τράπεζα θα μπορούσε να περικόψει εκατοντάδες ή ακόμη και χιλιάδες θέσεις εργασίας στο διεθνές τμήμα τραπεζικής και επενδυτικών λύσεων, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών υποστήριξης, όπως είναι η χρηματοδότηση και οι ανθρώπινοι πόροι.

Η τράπεζα με έδρα το Παρίσι αναζητά να μειώσει κατά 500 εκατ. ευρώ τα κόστη της και να αναθεωρήσει τις δραστηριότητες της επενδυτικής τραπεζικής μετά τα αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου.

Η εταιρεία είχε ενημερώσει νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι οι μειώσεις θα επικεντρωθούν σε κάποιες δραστηριότητες που αφορούν τα προϊόντα σταθερού εισοδήματος και συναλλάγματος.

Η Societe Generale εξακολουθεί να σταθμίζει ποια τμήματα θα μπορούσαν να επωμιστούν τις μειώσεις, ενώ δεν έκανε κάποιο σχόλιο για το θέμα. H μετοχή της ενισχύεται 1,6%, ενώ έχει χάσει 8% φέτος.