Περιμένοντας τον Γκοντό

Περιμένοντας τον Γκοντό

Μια θεατρική παρέα, που εμπνέεται από τον Γκοντό, κάνει πρεμιέρα την Κυριακή.

Οι ηθοποιοί Γεράσιμος Αρτελάρης, Φώτης Καλιώρας, Νίκος Κουτζάς, Πάρις Παπαβασιλείου και Σταύρος Τριχιάς, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Βασίλη Ασλανίδη, είναι έτοιμοι να δώσουν την δική τους ερμηνεία στο εξαιρετικό έργο του Σάμιουελ Μπέκετ, «Περιμένοντας τον Γκοντό».

«Η δική μας προσέγγιση είναι τόσο καινούργια, όσο καινούργια είναι και η πραγματικότητα της κάθε μέρας που ζητάει λύσεις. Όλοι, ηθοποιοί και συντελεστές βρίσκαμε “λόγο ύπαρξης” ξεκλειδώνοντας λέξη – λέξη την “ανυπαρξία” των ηρώων του Μπέκετ», αναφέρει το δελτίο τύπου.

Αλλά εκεί που στέκεται κανείς παραπάνω είναι στην ενδελεχή έρευνα, στην ενδελεχή μελέτη, που φαίνεται να έχει γίνει πάνω στο θέμα της παράστασης: «Τα κομμάτια που συνθέτουν την παράσταση είναι μυριάδες, πολύ περισσότερα από τις λέξεις του έργου, αφήνοντας το θεατή ελεύθερο να “λάβει” αυτό που τον αγγίζει περισσότερο. Ψάχνοντας, όλους αυτούς τους μήνες, αυτά τα συνθετικά κομμάτια, φθάσαμε στο γαλλικό πρωτότυπο κείμενο, αλλά και τη μετάφραση που έκανε ο ίδιος ο Μπέκετ στα αγγλικά. Αρκετές διαφορετικές εκφράσεις, αλλά όλες είχαν κάτι κοινό: τις εμπειρίες του ίδιου του συγγραφέα. Εμπειρίες που του υπαγόρευσαν να εκφραστεί με αυτό τον κορυφαίο τρόπο», λέει ο σκηνοθέτης Βασίλης Ασλανίδης. Και πραγματικά μας εξάπτει την περιέργεια.

Η παράσταση κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 12 Ιανουαρίου στις 20.00 στο Θέατρο της Ημέρας (Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι) και θα παίζεται κάθε Κυριακή την ίδια ώρα. Η είσοδος έχει οριστεί στα 10 ευρώ.