Περισσότερα αεροσκάφη για μεγαλύτερες πτήσεις παραγγέλνει η Qatar Airways στην Airbus

Περισσότερα αεροσκάφη για μεγαλύτερες πτήσεις παραγγέλνει η Qatar Airways στην Airbus

Η απαγόρευση πτήσεων πάνω από τα γειτονικά στο Κατάρ κράτη ωθεί την αεροπορική εταιρεία στην απόκτηση πέντε επιπλέον «θωρηκτών» A350-1000.

του David Meyer  

Τα προβλήματα του Κατάρ με τις γειτονικές χώρες αναγκάζουν την εταιρεία να ακολουθεί μακρύτερες διαδρομές για τις πτήσεις της. Έτσι η Qatar Airways προχώρησε στην αλλαγή της παραγγελίας που είχε κάνει στην Airbus, ζητώντας περισσότερα μεγάλα αεροσκάφη τύπου A350.

Oεθνικός αερομεταφορέας ήταν η πρώτη εταιρεία που ενσωμάτωσε στον στόλο της το A350-900 όταν κυκλοφόρησε πριν από μερικά χρόνια, αλλά και οι πρώτες που πέταξαν το μεγαλύτερο A350-1000 νωρίτερα φέτος. Τώρα, με τρία από τα μεγαλύτερα αεροπλάνα ήδη ενταγμένα στον στόλο της, η εταιρεία ζήτησε πέντε επιπλέον A350-1000 αντί για τα πέντε A350-900 που είχαν αρχικά παραγγελθεί.

«Από την παραλαβή του πρώτου A350-1000 στον κόσμο, τον Φεβρουάριο του 2018, μέχρι σήμερα είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την απόδοση του αεροσκάφους, γεγονός που μας ώθησε να αναβαθμίσουμε την αρχική μας παραγγελία», δήλωσε ο Akbar Al Baker, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Qatar Airways. «Το A350-1000 έχει υπάρξει μια ευπρόσδεκτη προσθήκη στον στόλο μας και έχει γίνει δεκτό με ενθουσιασμό από τους επιβάτες μας, οι οποίοι απολαμβάνουν τα πρωτοφανή επίπεδα άνεσης και τεχνολογίας που προσφέρει αυτό το νέας γενιάς αεροσκάφος».

Το A350-1000 είναι 7 μέτρα μεγαλύτερο από το A350-900 και προσφέρει 28% περισσότερη χωρητικότητα στην καμπίνα της θέσης Premium. Επιπλέον, το νεώτερο μοντέλο χρησιμοποιεί τους νέους κινητήρες Trent XWP-97 της Rolls-Royce, οι οποίοι προσφέρουν πρωτοφανή επίπεδα απόδοσης καυσίμου.

Η απόδοση καυσίμου είναι ένα εξαιρετικά κρίσιμο στοιχείο για την Qatar Airways, η οποία αναγκάζεται να πετάει μεγαλύτερες διαδρομές λόγω της περιφερειακής πολιτικής διένεξης. Καθώς το Κατάρ αντιμετωπίζεται σήμερα ως ένα κράτος-«παρίας» από τους γείτονές του -τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν- οι εθνικές αερογραμμές της χώρας δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο αυτών των κρατών.

«Είμαστε ευχαριστημένοι που το A350-1000 ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της Qatar Airways. Το αεροσκάφος προσφέρει απρόσκοπτη αύξηση της χωρητικότητας μαζί με μια άνευ προηγουμένου άνεση στις πτήσεις μακρινών αποστάσεων», δήλωσε ο επικεφαλής επιβατικών αεροσκαφών της Airbus, Guillaume Faury.

Δείτε ακόμη: «Η Καλύτερη Business Class στον Κόσμο» η Qatar Airways