Περισσότερα από χίλια τα ακίνητα του υπουργείου Πολιτισμού που εξαιρούνται από το Υπερταμείο

Περισσότερα από χίλια τα ακίνητα του υπουργείου Πολιτισμού που εξαιρούνται από το Υπερταμείο
Η νέα υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά μιλάει κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αθήνα, Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Εντός του Νοεμβρίου θα δοθεί στη δημοσιότητα η σχετική λίστα, όπως έκανε γνωστό η υπουργός Μυρσίνη Ζορμπά.

Εντός του Νοεμβρίου θα δοθεί στη δημοσιότητα ο πλήρης κατάλογος των ακινήτων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που εξαιρούνται από τα 10.119 ακίνητα που εντάσσονται στο Υπερταμείο αναφέρει η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά σε συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών και σημειώνει ότι ο αριθμός τους θα ξεπεράσει τα χίλια.

Για το ίδιο θέμα τονίζει ότι «η ιστορία πήρε τη μορφή αντιπολίτευσης, μόνο που η πολιτιστική κληρονομιά δεν είναι το κατάλληλο πεδίο για να αντιπολιτευόμαστε», συνιστώντας «μεγαλύτερη ψυχραιμία και υπομονή».

Η κ. Ζορμπά προαναγγέλλει ότι τον Ιανουάριο θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα για την προώθηση του ελληνικού λογοτεχνικού βιβλίου στο εξωτερικό, ενώ για τη στάση έναντι της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, υπογραμμίζει ότι «θέλουμε να είμαστε ήρεμη δύναμη, σταθερή, επίμονη, που δεν χρησιμοποιεί ευκαιριακές καταστάσεις προκειμένου να διεκδικήσει αυτό που πρέπει».

Τέλος η κ. Ζορμπά εκφράζει την άποψη ότι η διαφθορά ορισμένων πολιτικών συνεργατών και υπουργών των κυβερνήσεών του, αδικούν την εικόνα του Κώστα Σημίτη. «Όντως, όταν εμπλέκονται σε σκάνδαλα κοντινοί συνεργάτες, τότε συνήθως διατυπώνονται κατηγορίες για ευθύνες στον επικεφαλής. Αλλά η πολιτική ευθύνη δεν μπορεί να σημαίνει και συνενοχή», σημειώνει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ