Περισσότερα από ένα εκατομμύρια οχήματα ανακαλεί η Toyota

Περισσότερα από ένα εκατομμύρια οχήματα ανακαλεί η Toyota
A logo of Toyota Motor Corp is pictured on a car and the background at the company's showroom in Tokyo, Japan, June 16, 2015. Toyota Motor Corp shareholders approved a controversial new class of stock on Tuesday that will bring in more long-term investors, but which faced opposition from foreign funds as they are readily available only in Japan. REUTERS/Yuya Shino - RTX1GO56 Photo:

Η αυτοκινητοβιομηχανία εντόπισε σε συγκεκριμένα μοντέλα ένα πρόβλημα στην καλωδίωση του κινητήρα, που μπορεί να δημιουργήσει κίνδυνο πυρκαγιάς.

Η Toyota δήλωσε ότι σχεδιάζει να ανακαλέσει περίπου 1,03 εκατομμύρια οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του υβριδικού Prius hybrid και C-HR στην Ιαπωνία, τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και άλλες περιοχές, εξαιτίας ενός προβλήματος στην καλωδίωση του κινητήρα, που μπορεί να δημιουργήσει κίνδυνο πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με το Reuters, το πρόβλημα εντοπίζεται στην καλωδίωση που συνδέει τη μονάδα ελέγχου υβριδικής ισχύος και η οποία μπορεί να έρθει σε επαφή με το κάλυμμα στο σημείο σύνδεσης. Με τον καιρό και τους κραδασμούς μπορεί να αλλοιωθεί η μόνωση στα καλώδια με αποτέλεσμα να προκληθεί ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα.

Το ζήτημα αφορά οχήματα που έχουν παραχθεί στην Ιαπωνία μεταξύ Ιουνίου 2015 και Μαΐου 2018 και περιλαμβάνουν τις εκδόσεις plug-in του Prius και του C-HR που πωλούνται στην Ιαπωνία, την Ευρώπη, την Αυστραλία και άλλες χώρες.