Το περιβραχιόνιο που σας δίνει τηλεκίνηση

Το περιβραχιόνιο που σας δίνει τηλεκίνηση

Με το Myo ελέγχετε τις ηλεκτρονικές σας συσκευές από απόσταση μόνο με κινήσεις του χεριού σας.

Λίγο ιππότης Τζεντάι, λίγο Τομ Κρουζ στο Minority Report, δεν έχει σημασία σε ποιον θέλετε να μοιάσετε. Το σημαντικό είναι πως το Myo έρχεται να αλλάξει τον τρόπο που ελέγχετε συσκευές και προγράμματα. Πρωτοπαρουσιάστηκε πριν από δύο χρόνια και σήμερα έφτασε επιτέλους στο στάδιο των λειτουργικών συσκευών που έχουν ήδη στα χέρια τους οι πρώτοι χρηματοδότες και υποστηρικτές.

Το περιβραχιόνιο τοποθετείται στο μπράτσο και έχει δύο αισθητήρες: ο ένας ανιχνεύει τις κινήσεις και τη θέση του χεριού μέσα στο χώρο. Ο δεύτερος, και σημαντικότερος, αναγνωρίζει το σφίξιμο και το χαλάρωμα των μυών του χεριού όταν π.χ. το κάνουμε γροθιά ή όταν ανοιγοκλείνουμε τα δάχτυλα.

Με αυτόν τον τρόπο μπορεί κανείς να ελέγξει πληθώρα εφαρμογών και συσκευών Virtual Reality, wearables, Internet of Things και πολλά άλλα. Πεδία μπορεί να είναι ο αυτοματισμός σπιτιού, παιχνίδια, έλεγχος drones κ.λπ.

Το Myo είναι δημιούργημα της εταιρείας Thalmic Labs και το όλο concept στηρίζεται στην ιατρική εφαρμογή της ηλεκτρομυογραφίας, που αποτελεί διαγνωστικό εργαλείο για παθήσεις των μυών.

Τώρα πια είναι στο χέρι των developers (περισσότεροι από 10.000 έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή) να φτιάξουν προγράμματα που θα συνδέουν τις ικανότητες του Myo με ήδη υπάρχοντα παιχνίδια ή εφαρμογές. Οι δυνατότητες είναι άπειρες. Για παράδειγμα, ένας developer κατάφερε να συνδυάσει το Myo, ένα iPhone και το κράνος Oculus Rift έτσι ώστε να παίζει VR παιχνίδια χρησιμοποιώντας μόνο το ένα χέρι.

Δείτε το όταν παρουσιάστηκε: