Παίρνει μπρος η τουριστική επένδυση Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία που θα αλλάξει την Ασπροβάλτα

Παίρνει μπρος η τουριστική επένδυση Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία που θα αλλάξει την Ασπροβάλτα

Ο επενδυτής με καταγωγή από την Καλαμάτα έχει σκοπό να ρίξει 50 εκατ. ευρώ για την κατασκευή πεντάστερου ξενοδοχείου και θεματικού πάρκου.

Εγγύτερα στην αφετηρία θα βρίσκεται από τον Σεπτέμβριο η επένδυση ύψους 50 εκατ. ευρώ, που σχεδιάζει Ελληνοαμερικανός επενδυτής στην Ασπροβάλτα, με στόχο την κατασκευή πεντάστερου ξενοδοχείου και θεματικού πάρκου σε έκταση 60 στρεμμάτων του δήμου Βόλβης. Παράλληλα, μέσα στον ίδιο μήνα, εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμος και ο πλήρης φάκελος για την αξιοποίηση του project της λουτρόπολης Νέας Απολλωνίας, ενός έργου που κόστισε 24 εκατ. ευρώ και δεν λειτούργησε ποτέ από το 2000. Τα παραπάνω επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Βόλβης, οικονομολόγος Διαμαντής Λιάμας.

“Εντός του Σεπτεμβρίου, το πιο πιθανόν στις αρχές του, πρόκειται να υπογραφεί το συμφωνητικό με τον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία, η εταιρεία του οποίου εδρεύει στην Καλαμάτα, για την υλοποίηση του project 50 εκατ. ευρώ, σε έκταση 60 στρεμμάτων του δήμου Βόλβης στην Ασπροβάλτα” επισήμανε ο κ. Λιάμας, προσθέτοντας ότι “η επένδυση αφορά την κατασκευή πεντάστερου ξενοδοχείου, 300 δωματίων, αλλά και ενός θεματικού πάρκου, στο οποίο μεταξύ άλλων θα τοποθετηθούν μικρογραφίες των σημαντικότερων μνημείων της Ελλάδας, όπως αυτό της Ακρόπολης”.

Η ανάδειξη του προαναφερόμενου επενδυτή έγινε μετά από ανοιχτό διαγωνισμό τον Μάϊο και η συμφωνία με τον Δήμο Βόλβης αφορά -μεταξύ άλλων- σε πολυετή μίσθωση της δημοτικής έκτασης, αλλά και στην ανάληψη δέσμευσης από τον επιχειρηματία -σύμφωνα με τον κ. Λιάμα- ότι το 80% από το σύνολο των θέσεων εργασίας, που σε πρώτη φάση θα είναι 150, θα καλυφθούν από ανθρώπους που κατοικούν στον δήμο.

Σε αναζήτηση επενδυτή για τη λειτουργία της λουτρόπολης στη Νέα Απολλωνία 

Με έτοιμη την οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας για τη λουτρόπολη Νέας Απολλωνίας, “εντός του Σεπτεμβρίου πιστεύω θα έχουμε καταρτίσει τον πλήρη φάκελο που θα μπορεί να εξετάσει ο οποιοσδήποτε υποψήφιος επενδυτής, που θα θελήσει να τρέξει την επένδυση” τόνισε ο δήμαρχος Βόλβης, προσθέτοντας ότι για την επαναλειτουργία της “εκτιμούμε ότι θα απαιτηθεί επένδυση ύψους 8-10 εκατ. ευρώ, ώστε να γίνει πλήρης ανακαίνιση και να προσφέρονται πεντάστερες υπηρεσίες, υψηλού επιπέδου”. Με την κατάρτιση του φακέλου, “θα ξεκινήσουμε το κυνήγι για επενδυτές”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιάμας. Υπενθυμίζεται ότι η ανέγερση της λουτρόπολης της Νέας Απολλωνίας ξεκίνησε το 1992 και στη σημερινή της μορφή έφτασε περίπου στο 2000. Η επένδυση, που ανήλθε στα 24 εκατ. ευρώ, αφορούσε στην ανέγερση νέας λουτρόπολης στον δήμο, εξοπλισμένης με 230 κλίνες και μεγάλες πισίνες.