Pet Shop Boys: Always on my mind

Pet Shop Boys: Always on my mind

Το «Dynamic-Duo» της ηλεκτρονικής μουσικής στο Ejekt Festival.

 

Η καθημερινότητα μας είναι γεμάτη υποχρεώσεις, όμως πρέπει ανάμεσά τους να χωρέσει, οπωσδήποτε, ένα reunion με την ένδοξη, 80s, νιότη του εαυτού μας. Αυτό θα συμβεί, σίγουρα, στη συναυλία των Pet Shop Boys.

Οι Pet Shop Boys, το πιο επιτυχημένο ντουέτο στη μουσική ιστορία της Μεγ. Βρετανίας (σύμφωνα με το Guinness Book of Records), ο Neil Tennant και ο Chris Lowe δηλαδή, θα έρθουν για μία και μοναδική εμφάνιση στην Πλατεία Νερού, στο Φάληρο, στις  16/7. Στα πλαίσια του Ejekt Festival -εκεί θα δούμε και τους Happy Mondays, James Blake και Palma Violets- οι Pet Shop Boys μεγαλύτεροι, ωριμότεροι, με τους ίδιους, ωστόσο, ηλεκτρονικούς τους ήχους, θα μας θυμίσουν γιατί δεν πρέπει να βαριόμαστε ποτέ.

Το ντουέτο έχει ηχογραφήσει 12 δίσκους κι έχει κερδίσει 19 βραβεία, μεταξύ των οποίων και 3 «Brit Awards». Οι πωλήσεις των άλμπουμ τους ανέρχονται στους 50 εκατ. δίσκους παγκοσμίως! Το 12ο τους άλμπουμ, «Electric», θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο, οπότε θα ακούσουμε και αρκετό νέο υλικό στο Φάληρο.

Θα κλείσω με μια ατάκα που έχουν πει οι Pet Shop Boys για το τραγούδι «Being Boring» που κατά την γνώμη μου εξυπηρετεί ως γενικότερη ιδέα πίσω από τη μουσική αυτού του συγκροτήματος: «Το τραγούδι αφορά το πώς ωριμάζουν οι αξίες που είχες όταν ήσουν νέος και πως γίνονται αργότερα». Αυτό θα πάω να βολιδοσκοπήσω πάλι στην πλατεία Νερού. Αν βρεθείτε εκεί θα ανταλλάξουμε απόψεις!

Για περισσότερες πληροφορίες: www.ejekt.gr και www.detoxevents.gr