Pfizer- BioNTech μπορούν να παράγουν 3 δισ. δόσεις εμβολίου το 2022

Pfizer- BioNTech μπορούν να παράγουν 3 δισ. δόσεις εμβολίου το 2022
epa08870135 A needle is filled from a phial of Pfizer/BioNTech Covid-19 vaccine at the Royal Victoria Infirmary in Newcastle, Britain, 08 December 2020. The UK started the largest immunisation programme in the country's history. Care home workers, NHS staff and people aged 80 and over will begin receiving the jab protecting against the SARS-CoV-2 coronavirus. EPA/Owen Humphreys / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι στοχεύει να παρασκευάσει τουλάχιστον 2 δισ. δόσεις του εμβολίου κατά της Covid-19 το 2021.

Η BioNTech μπορεί να έχει τη δυνατότητα να παράγει 3 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 που ανέπτυξε με την Pfizer Inc το ερχόμενο έτος, μετέδωσε χθες, Τρίτη, το βράδυ το Bloomberg News, επικαλούμενο συνέντευξη που παραχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας.

Μολονότι η BioNTech θα μπορούσε κατ’ αρχήν να αυξήσει την παραγωγική της δυνατότητα, αυτό εξαρτάται από την ζήτηση και παράγοντες, όπως η ανάγκη για επιπρόσθετη ώθηση των εμβολιασμών, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ουγούρ Σαχίν στο Bloomberg News.

Η Pfizer ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι στοχεύει να παρασκευάσει τουλάχιστον 2 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός το 2021.