Pfizer: Στο ήμισυ του προβλεπόμενου η παραγωγή εμβολίων κατά του κορωνοϊού φέτος

Pfizer: Στο ήμισυ του προβλεπόμενου η παραγωγή εμβολίων κατά του κορωνοϊού φέτος
epa06882053 A view of a sign at Pfizer's headquarters in New York, New York, USA, 11 July 2018. The company announced on Tuesday plans to delay raising the prices on a number its drugs one day after US President Trump accused the company by name of raising prices on drugs "for no reason". EPA/JUSTIN LANE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Pfizer γνωστοποίησε πως αναμένει παραγωγή 50 εκατ. δόσεων του εμβολίου φέτος, έναντι των 100 εκατ. δόσεων που ήταν ο προηγούμενος στόχος.

Λόγω προβλημάτων στην αλυσίδα προμηθειών για τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του εμβολίου της κατά της Covid-19, η Pfizer ανακοίνωσε την απόφασή της να μειώσει τον στόχο της για την παραγωγή του 2020, όπως ανέφερε στο Reuters εκπρόσωπος της φαρμακοβιομηχανίας.

Η Pfizer γνωστοποίησε πρόσφατα πως αναμένει παραγωγή 50 εκατ. δόσεων του εμβολίου φέτος, έναντι των 100 εκατ. δόσεων που ήταν ο προηγούμενος στόχος. Το εμβόλιο της Pfizer γίνεται σε δύο δόσεις, που σημαίνει πως οι 50 εκατ. δόσεις αρκούν για να εμβολιαστούν 25 εκατ. άνθρωποι, σημειώνει το Reuters.

Η εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο Reuters πως η ενίσχυση της αλυσίδας προμήθειας για τις πρώτες ύλες «χρειάστηκε περισσότερο απ’ όσο αναμένονταν», ενώ επικαλέστηκε επίσης την καθυστέρηση στα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών του εμβολίου ως τους λόγους για την μείωση του αριθμού των δόσεων που θα παρασκευαστούν μέχρι το τέλος του 2020.

Πρόσθεσε επίσης πως οι τροποποιήσεις στις γραμμές παραγωγής της Pfizer έχουν πλέον ολοκληρωθεί και πως οι ολοκληρωμένες δόσεις παρασκευάζονται με ταχύ ρυθμό.