Ποια διάσημη «Read Later» εφαρμογή περνά στα χέρια του Pinterest

Ποια διάσημη «Read Later» εφαρμογή περνά στα χέρια του Pinterest

Το κοινωνικό δίκτυο εξαγοράζει την υπηρεσία Bookmarks. 

«Στροφή» απ’ τις φωτογραφίες φαίνεται πως κάνει το Pinterest, αφού μετά την ανακοίνωση των διαφημίσεων με βίντεο, η πλατφόρμα εξαγόρασε την τεχνολογία και την ομάδα της εφαρμογής αποθήκευσης άρθρων Instapaper με στόχο να βελτιώσει την εμπειρία ανάγνωσης άρθρων στην πλατφόρμα της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Pinterest, το Instapaper θα συνεχίσει να τρέχει και σαν ξεχωριστή εφαρμογή, αλλά δύο απ’ τους τρεις εργαζόμενους της εταιρείας θα μπουν στην ομάδα του Pinterest, απ’ όπου θα δουλεύουνε και στις δύο πλατφόρμες.

Εκατομμύρια χρήστες αποθηκεύουν άρθρα για να τα διαβάσουν αργότερα στο Pinterest  καθημερινά, είτε έχει να κάνει με συνταγές είτε με προτάσεις για τη δημιουργία αντικειμένων.

Το Instapaper, ξεκίνησε τη λειτουργία του 2008 από τον συνιδρυτή του Tumblr Marco Arment. Η εφαρμογή είναι γνωστή για τη δυνατότητα που δίνει στους χρήστες της να αποθηκεύουν μεγάλα κείμενα στο διαδίκτυο για να τα διαβάσουν αργότερα.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Pinterest, θέλουν να αξιοποιήσουν την τεχνολογία του Instapaper, η οποία αναλύει και προβλέπει τη συμπεριφορά των αναγνωστών ώστε να βελτιώσει τα προτεινόμενα άρθρα που «σερβίρονται» στους αναγνώστες.

«Καθώς ο “παγκόσμιος κατάλογος” ιδεών μεγαλώνει, στοχεύουμε στο να κάνουμε πιο εύκολη την αποθήκευση περιεχομένου για ανάγνωση οποιαδήποτε στιγμή από οποιαδήποτε συσκευή. Η ομάδα Instapaper είναι ειδικοί στον τομέα της αποθήκευσης, επιμέλειας και ανάλυσης άρθρων και είμαστε χαρούμενοι που υποδεχόμαστε το  Instapaper σε μια προσπάθεια να  μεγαλώσουμε το κομμάτι των περιεχομένων και των προτάσεων» τονίζει ο product manager, Steve Davis.

Να τονίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που πωλείται το Instapaper. O Arment είχε πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών στην εταιρεία Betaworks το 2013.

Τέλος, η εταιρεία δεν έχει κάνει ακόμα γνωστούς τους όρους της συμφωνίας.