Ποια εταιρεία – κολοσσός θα αγοράσει την Honest Company της Τζέσικα Άλμπα

Η συμφωνία αναμένεται να «κλείσει» στα 1,7 δισ. δολάρια.

H Honest Company, η εταιρεία καταναλωτικών συσκευασμένων προϊόντων που συνιδρύθηκε από την ηθοποιό Τζέσικα Άλμπα, εξετάζει το ενδεχόμενο να πωληθεί στην Unilever.

Πιο συγκεκριμένα, η πέντε ετών εταιρεία που επικεντρώνεται στα «πράσινα» και βιολογικά προϊόντα βρίσκεται σε συνομιλίες προκειμένου να εξαγοραστεί από την Unilever, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, στο οποίο αναφέρεται ακόμη ότι η Honest δεν έχει απορρίψει το ενδεχόμενο να εισέλθει στη χρηματιστηριακή αγορά.

Η συμφωνία πιθανότατα να «κλείσει» για περισσότερα από 1,7 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω απο 200 εκατ. δολάρια από τους επενδυτές της, μεταξύ των οποίων είναι οι General Catalyst Partners, Lightspeed Venture Partners και η Fidelity.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα αυτό το έτος, η Honest δέχθηκε μια σειρά αγωγών από δυσαρεστημένους πελάτες, οι οποίοι υποστήριζαν ότι τα προϊόντα περιείχαν χημικές ουσίες. Από την πλευρά της, η Άλμπα χαρακτήρισε «αβάσιμες» τις αγωγές αυτές, τονίζοντας ότι αποσκοπούν να βάλουν στο «στόχο» την εταιρεία.

Η απόκτηση της Honest Company θα είναι η δεύτερη αγορά ύψους ενός δισ. δολαρίων για την Unilever, η οποία εξαγόρασε την Dollar Shave Club τον περασμένο Ιούλιο για ένα δισ. δολάρια.

Διαβάστε επίσης: H Τζέσικα Άλμπα θα αποχωρήσει από τον κόσμο των επιχειρήσεων