Ποια είναι τα σχέδια της Ιβάνκα Τραμπ για την επόμενη μέρα των εκλογών

Ποια είναι τα σχέδια της Ιβάνκα Τραμπ για την επόμενη μέρα των εκλογών
epa07117333 Ivanka Trump prepares to watch US President Donald J. Trump sign legislation to combat the opioid crisis in the East Room of the White House in Washington, DC, USA, 24 October 2018. Trump used the opportunity to speak on the pipe bombs sent to former US President Barack Obama and former US First Lady Hillary Clinton, saying 'we have to unify.' EPA/JIM LO SCALZO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διπλό το κακό για την Ιβάνκα Τραμπ. Με την ήττα του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές, η κόρη του δεν χάνει μόνο τον τίτλο της «Πρώτης Κόρης», αλλά μένει και άνεργη. Ποια θα είναι τα επόμενα βήματά της;

Η επεισοδιακή ήττα του Ντόναλντ Τραμπ και η ανάδειξη του Τζο Μπάιντεν ως του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, έχει σαν αποτέλεσμα και τον «κλονισμό» της θέσης που κατείχε μέχρι σήμερα η Ιβάνκα Τραμπ, κόρη του Ντόναλντ Τραμπ, η οποία εκτός από το αξίωμα της «Πρώτης Κόρης», χάνει και τη δουλειά της.

Την περίοδο που ο Ντόναλντ Τραμπ κατείχε το ύπατο αξίωμα στις ΗΠΑ η Ιβάνκα εκτελούσε χρέη «συμβούλου του προέδρου» στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, με αντικείμενο «την ενδυνάμωση των γυναικών και των οικογενειών τους στους τομείς της εκπαίδευσης και της οικονομίας, τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, την οικονομική ανάπτυξη μέσω της εξέλιξης του εργατικού δυναμικού, την εξάσκηση δεξιοτήτων και της επιχειρηματικότητας».

Προτού ασχοληθεί με αυτό αυτό επέβλεπε την ανάπτυξη και τα κέρδη της μεσιτικής επιχείρησης του πατέρα της, Trump Organization και είχε δική της σειρά ρούχων μόδας. Ακόμη, αποτελούσε μέλος της κριτικής επιτροπής στο ριάλιτι Ο Μαθητευόμενος (The Apprentice) του πατέρα της.

Σε κάθε περίπτωση, ο ρόλος της στον Λευκό Οίκο και το γεγονός ότι σχεδόν όλη η επαγγελματική της πορεία είναι συνδεδεμένη με τον πατέρα της, προκαλεί το ερώτημα: Με τι θα ασχοληθεί τώρα μετά την ήττα του πατέρα της στις εκλογές;

Ενώ η Ιβάνκα μπορεί αρχικά να σκόπευε να επιστρέψει στον Trump Organization, τη δεδομένη στιγμή αυτή μπορεί να μην είναι και η πιο ασφαλής επιλογή. Και αυτό γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το Γενικό Εισαγγελέα του Μανχάταν, Σάιρους Βανς, μόλις αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο (και συνεπώς χάσει την ασυλία του) ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπος με έρευνα σε βάρος του για φορολογική απάτη, σε μία «περίπλοκη οικονομική έρευνα». (Ένα φορολογικό έγγραφο από το 2017 έδειχνε ότι ο Τραμπ έχει οφειλές ύψους τουλάχιστον 130 εκατομμυρίων δολαρίων προς την τράπεζα την Deutsche Bank).

Αλλά και η επιστροφή της στον χώρο της μόδας φαντάζει απίθανη. Η επώνυμη μάρκα της Ιβάνκα Τραμπ δεν υπάρχει πια. Τον Ιούλιο του 2018 ανακοίνωσε ο κλείσιμο της εταιρείας ρούχων, παπουτσιών και αξεσουάρ που είχε, αφού είχε σταματήσει να ασχολείται ενεργά μαζί της, λόγω την καθηκόντων της στο Λευκό Οίκο.

Η αλήθεια είναι πως και τον προηγούμενο χρόνο κάποια καταστήματα είχαν σταματήσει τη συνεργασία με την εταιρεία της, επειδή τα προϊόντα της δεν έκαναν καλές πωλήσεις. Ακόμα είχε κυκλοφορήσει μια διαδικτυακή καμπάνια που καλούσε τα καταστήματα να γυρίσουν την πλάτη τους στην επιχείρηση της Ιβάνκα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πολιτικές του πατέρα της.

Κυκλοφορούν ωστόσο φήμες που θέλουν την Ιβάνκα Τραμπ να στρέφεται ξανά στην τηλεόραση. Σύμφωνα με το περιοδικό OK! η οικογένεια Τραμπ έχει δεχθεί καταιγισμό προτάσεων για τηλεριάλιτι κι η Ιβάνκα είναι ιδιαίτερα περιζήτητη.

Σε κάθε περίπτωση, ό,τι δρόμο επιλέξει να τραβήξει η Ιβάνκα Τραμπ σίγουρα θα τα πάει καλύτερα σε σχέση με εκατομμύρια πολίτες της Αμερικής που έχουν μείνει άνεργοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η συγκεκριμένη και ο σύζυγός της δήλωσαν πέρυσι στην εφορία εισοδήματα από 36.151.214 έως 157.020.085 δολάρια, σύμφωνα με το Citizens for Responsibility and Ethics της Ουάσιγκτον.

Πηγή: news247.gr