Ποια μνημόνια ψήφισε ο Προκόπης Παυλόπουλος

Ποια μνημόνια ψήφισε ο Προκόπης Παυλόπουλος

Τι έκανε ο προτεινόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της περιόδους 2010-2012.

Τρεις φορές είπε «όχι» και μια φορά «ναι» στα δανειακά προγράμματα των κυβερνήσεων της περιόδου 2010-2012 ο προτεινόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, Προκόπης Παυλόπουλος.

Τον Μάιο του 2010 ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο υποψήφιος Πρόεδρος ακολούθησε την κομματική γραμμή και είπε «όχι» στο πρώτο μνημόνιο της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.

Τον Σεπτέμβριο του 2011 ο Προκόπης Παυλόπουλος καταψήφισε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα μαζί με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ «όχι» είπε και στο πολυνομοσχέδιο του Οκτωβρίου.

Το δεύτερο μνημόνιο που ήρθε στη βουλή τον Φεβρουάριο του 2012 υπερψηφίστηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, και τον Προκόπη Παυλόπουλο φυσικά, ενώ όταν μετά το 2014 έμεινε εκτός βουλής και εξέφρασε πολλές από τις αντιρρήσεις του για την προηγούμενη περίοδο.

Μία από τις κύριες διαφωνίες του ήταν η αυστηροποίηση των όρων του Προεδρικού Διατάγματος για την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, ενώ ήταν κατά του κλεισίματος της ΕΡΤ και του ΕΝΦΙΑ, για τον οποίο είχε δηλώσει ότι στερείται επαρκούς συνταγματικότητας.