Ποια θα έχει δίπλα του ο Τζεφ Μπέζος στην πτήση για το Διάστημα

Ποια θα έχει δίπλα του ο Τζεφ Μπέζος στην πτήση για το Διάστημα
epa07853660 Founder and CEO of Amazon Jeff Bezos participates in the unveiling of an Amazon environmental initiative entitled 'The Climate Pledge', in Washington, DC, USA, 19 September 2019. Amazon's new environmental initiative aims to meet the goals of the Paris environmental agreement ten years early, or in 2040. Amazon has acquired one hundred thousand new electric delivery vehicles as part of that aim. EPA/MICHAEL REYNOLDS Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Ουάλι Φανκ έγινε η πρώτη επιθεωρήτρια της αμερικανικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας FAA, ενώ ως πιλότος έχει συγκεντρώσει 19.600 ώρες πτήσης.

Η 82χρονη Ουάλι Φανκ θα συνοδεύσει τον Τζεφ Μπέζος στο διάστημα, σε πτήση της εταιρείας του Blue Origin στις 20 Ιουλίου και έτσι θα γίνει το πιο ηλικιωμένο πρόσωπο που θα ταξιδέψει στο διάστημα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Η Ουάλι Φανκ θα είναι η τέταρτη επιβάτισσα της πρώτης επανδρωμένης πτήσης της εταιρείας διαστημικού τουρισμού, στο πλευρό του δισεκατομμυριούχου Τζεφ Μπέζος, του αδελφού του Μαρκ Μπέζος και του νικητή μιας δημοπρασίας, το όνομα του οποίου προς το παρόν δεν έχει αποκαλυφθεί.

Τη δεκαετία του 1960 η Ουάλι Φανκ συμμετείχε σε ένα ιδιωτικό πρόγραμμα που ονομαζόταν «Mercury 13», στο πλαίσιο του οποίου 13 γυναίκες είχαν υποβληθεί στις ίδιες δοκιμασίες με του άνδρες αστροναύτες που είχαν επιλεγεί στο πλαίσιο του προγράμματος Mercury της Nasa, για την αποστολή των πρώτων Αμερικανών στο διάστημα.

«Μου είπαν πως είχα κάνει την καλύτερη και την ταχύτερη δουλειά, σε σύγκριση με οποιονδήποτε άνδρα», δήλωσε η Ουάλι Φανκ σε βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του Τζεφ Μπέζος στο Instagram, τη στιγμή της ανακοίνωσης.

«Είχα πει ότι θα ήθελα να γίνω αστροναύτισσα. Όμως, κανείς δεν ήθελε να με πάρει. Δεν πίστευα ότι θα πήγαινα εκεί ψηλά μια ημέρα», συμπλήρωσε η ίδια. «Κανείς δεν περίμενε τόσο πολύ», έγραψε ο Τζεφ Μπεζός στην ανάρτησή του. «Καλώς ήρθες στην ομάδα, Ουάλι».

Η Ουάλι Φανκ έγινε η πρώτη επιθεωρήτρια της αμερικανικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας FAA, ενώ ως πιλότος έχει συγκεντρώσει 19.600 ώρες πτήσης. Ο πύραυλος της Blue Origin, New Shepard, αναμένεται να απογειωθεί στις 20 Ιουλίου και να φτάσει στη γραμμή Karman, που σύμφωνα με τη διεθνή σύμβαση του διαστήματος σηματοδοτεί την αρχή του διαστήματος, σε απόσταση 100 χιλιομέτρων πάνω από τη Γη.