Έρχονται ακίνητα και αυτοκίνητα στη φορολοταρία;

Αλλαγές στο σύστημα φορολοταρίας, τον αριθμό τυχερών, αλλά και τα έπαθλα εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Αλλαγές στην φορολοταρία εξετάζει το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να αναζωογονηθεί το ενδιαφέρον των φορολογουμένων. Πιο συγκεκριμένα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνουν αλλαγές στο σύστημα των κληρώσεων, τον αριθμό των τυχερών, αλλά και τα έπαθλα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του iefimerida.gr, το διαθέσιμο κονδύλι, πάντως, παραμένει στα 12 εκατ. ευρώ. Το πρώτο σενάριο που εξετάζεται είναι να γίνονται δημόσιες κληρώσεις, σε τηλεοπτική μετάδοση. Το δεύτερο, να πυκνώσουν οι κληρώσεις, έτσι να μην ξεχνιούνται από τους φορολογούμενους. Η τρίτη σκέψη είναι να περιοριστεί ο αριθμός των τυχερών, κάτι που αυτομάτως θα ανεβάσει το έπαθλο π.χ. στις 2.000 ευρώ. Η τέταρτη και πιο… ελκυστική σκέψη είναι να κληρώνονται και είδη π.χ. αυτοκίνητα ή ακόμα και ακίνητα, όπως δηλαδή συμβαίνει για παράδειγμα στην Πορτογαλία.

Τεχνικές δυσκολίες αναμφίβολα υπάρχουν, όπως τα βάρη που συνοδεύουν τα κατασχεμένα από το Δημόσιο ακίνητα, ωστόσο στο υπουργείο Οικονομικών επιμένουν ότι τα προβλήματα αυτά είναι αντιμετωπίσιμα.

Αρμόδιες πηγές, σημειώνουν, πάντως, ότι και αυτές οι βελτιώσεις δεν είναι κάτι που θα πρέπει να αναμένεται άμεσα, αλλά στην πορεία των επόμενων μηνών.