Ποιες εταιρείες «αρίστευσαν» στα HR Excellence Awards

Ποιες εταιρείες «αρίστευσαν» στα HR Excellence Awards

Με 24 μετάλλια και 2 τιμητικές διακρίσεις βραβεύθηκαν 22 επιχειρήσεις σε εννέα κατηγορίες στα Αριστεία Ανθρώπινου Δυναμικού.

«Όταν το σκοτάδι είναι βαθύ, μπορείς να δεις τ’ αστέρια. Αυτά τα φωτεινά αστέρια αναζητήσαμε και εμείς μέσω του θεσμού HR Excellence Awards. Φωτεινά παραδείγματα και ελπιδοφόρα μηνύματα από ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο χώρο του Ανθρώπινου Δυναμικού, πιστεύουν στο όραμα τους, βλέπουν τις προκλήσεις σαν ευκαιρίες και συνεχίζουν την προσπάθεια για βελτίωση, με στόχους και αγάπη για αυτό που κάνουν». Με τα λόγια αυτά η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ινστιτούτου Μάνατζμεντ Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΜΑΔ) της ΕΕΔΕ, κ. Μαίρη Γεωργιάδου, άνοιξε την ομιλία της στην τελετή απονομής της δεύτερης διοργάνωσης των HR Excellence Awards.

«Ο θεσμός των HR Excellence Awards γεννήθηκε για πρώτη φορά το 2010 σαν ιδέα. Γνωρίζαμε ότι κάπου εκεί έξω γίνονται μικρά καθημερινά θαύματα και άνθρωποι συνεχίζουν να προσπαθούν για το καλύτερο. Και εμείς οφείλαμε να είμαστε δίπλα τους, να αναδεικνύουμε και να επικροτούμε τις προσπάθειες τους. Αναγνωρίζοντας την υποχρέωση και το καθήκον που είχαμε απέναντι στον άνθρωπο γενικότερα και ειδικότερα στην κοινότητα του ΑΔ, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε και έτσι το 2012 οργανώσαμε για πρώτη φορά τα Αριστεία Ανθρώπινου Δυναμικού. Η επιλογή μας να εισαγάγουμε τον θεσμό των HR Excellence Awards σε μία δύσκολη χρονικά περίοδο για την οικονομία, την αγορά εργασίας και γενικότερα τις επιχειρήσεις στη χώρα μας απεδείχθη ορθή. Και αυτό κρίνεται για δεύτερη φορά σήμερα εκ του αποτελέσματος», τόνισε η κ. Γεωργιάδου.

Με τη δήλωση: «Ξεκινάμε από σήμερα μια μεγάλη εκστρατεία εναντίον της ανεργίας και δη της ανεργίας των νέων», ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΔΕ κ. Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος έκλεισε τον χαιρετισμό στην εκδήλωση. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης και ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου. Η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από τη δημοσιογράφο κ. Μίνα Μπαγιώτα.

Οι υποψηφιότητες για τα HR Excellence Awards 2014 περιελάμβαναν προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν ή ολοκληρώθηκαν από τον Ιανουάριο του 2013 έως και τον Σεπτέμβριο του 2014.

Οι κατηγορίες στις οποίες διαγωνίσθηκαν και τα βραβεία που απέσπασαν οι επιχειρήσεις είναι οι εξής:

Συστήματα Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού (HR Systems)

  • Στελέχωση, ένταξη και ενσωμάτωση (Recruitment/sourcing, onboarding and assimilation): Αργυρό στη Media Saturn και Χάλκινο στις εταιρείες Public και Συστήματα Sunlight ΑΒΕΕ.
  • Διοίκηση της Απόδοσης – Κουλτούρα υψηλής απόδοσης (Performance Management – High Performance Culture): Χρυσό στη Wind Ελλάς Τηλεπικοινωνίες Α.Ε.Β.Ε.

Καινοτομία (Innovation)

  • Τεχνολογία στο HR (HR Technology): Χάλκινο στην Victus Networks ΑΕ και τιμητική διάκριση στην εταιρία Talentia που ήταν η σύμβουλος του έργου.
  • Καινοτομία στο HR (Innovation in HR): Τιμητική διάκριση στην Intrasoft International S.A. και Αργυρό στις εταιρείες JobPairs και Roche (Hellas) A.E., ενώ τιμητική διάκριση πήρε η ICAP για τη συμμετοχή της στη φάση επιλογής & αξιολόγησης των trainees στο πρόγραμμα της Roche.

Ηγεσία (HR Leadership)

  • Διαχείριση Ταλέντων (Τalent Management): Χρυσό στη Μινέρβα Α.Ε. Ελαιουργικών Επιχειρήσεων και Χάλκινο στην PepsiCo Greece ενώ τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στην Being Essential για τη συνεισφορά της στην υλοποίηση του έργου.
  • Ψυχολογικά υγιές εργασιακό περιβάλλον (Psychologically Healthy Working Environment) – Ευεξία & Ψυχική υγεία (Wellness & Wellbeing): Χρυσό στην Τράπεζα Πειραιώς και Αργυρό στην PepsiCo Greece.
  • Ηγεσία και Αριστεία στο Ανθρώπινο Δυναμικό (Leadership and People Excellence): Χρυσό στον Όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια, Αργυρό στην Performance Technologies A.E., Χάλκινο στις Future Leaders, Hellenic Coaching Association, ISS Facility Services S.A. για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα της οποίας έλαβε τιμητική διάκριση η εταιρεία Marketing Leadκαι Γέφυρα Α.Ε.
  • Διαχείριση αλλαγών. Επαναπροσδιορισμός κουλτούρας και εσωτερική επικοινωνία. Εξαγορές και συγχωνεύσεις (Managing Change. Cultural change. Internal Communication, Mergers and Acquisitions): Αργυρό στις Qualco, OTE-Cosmote και Τράπεζα Πειραιώς.
  • Εκπαίδευση και Ανάπτυξη (Training and Development): Χρυσό στην Metro ΑΕΒΕ, Αργυρό στον Όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια, Χάλκινο στις ISS Facility Services S.Aγια τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα της οποίας έλαβε τιμητική διάκριση η εταιρεία συμβούλων Response- και Performance Technologies A.E. και Τιμητική Διάκριση στην Γευσήνους Α.Β.Ε.Ε.

Χορηγός της τελετής απονομής ήταν η Edenred, χορηγοί επικοινωνίας η Boussias Communications, το HR Professional και το Manager και τηλεοπτικός χορηγός το SBC.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.hrea-eimad.gr/