Ποιος προειδοποιεί ότι το Grexit θα οδηγήσει σε κατάρρευση της ΕΕ;

Οι συνέπειες της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρώπη θα είναι καταστροφικές σύμφωνα με τον CEO του βρετανικού Χρηματιστηρίου. 

Αρκετοί ηγέτες επιχειρήσεων είναι αρκετά σκεπτικοί με το θέμα του Brexit, ενώ πολλοί εξ αυτών εκφράζουν δημόσια τη δυσαρέσκεια και το φόβο τους για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, υποστηρίζοντας θερμά ότι θα προκύψει αβεβαιότητα στη χώρα.

Ο CEO του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, Xavier Rolet συγκαταλέγεται στους ανθρώπους που δεν υποστηρίζουν την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρώπη και προειδοποιεί, μέσω της εφημερίδας The Telegraph, ότι το Brexit θα μπορούσε να προκαλέσει μέχρι και κατάρρευση της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «θα σήμανε το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ακόμη, ο Rolet συμπλήρωσε ότι «το Brexit θα ήταν καταστροφικό για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και για τα κράτη-μέλη της Ένωσης».

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Ιουνίου 2016, οι Βρετανοί πολίτες θα ψηφίσουν για το εάν η Βρετανία θα παραμείνει ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τον Rolet, με την αποχώρηση της Βρετανίας θα επωφεληθεί η Ρωσία, ενώ η Κίνα θα επαναξιολογούσε τις σχέσεις της με το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, αναγκάζοντας τις ΗΠΑ να παρέμβουν για ακόμη μια φορά στην ΕΕ.

Ο Rolet ήταν ένας από τους 200 επιχειρηματίες που υπέγραψε μια επιστολή για να υποστηρίξει την καμπάνια της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρώπη, το Φεβρουάριο.

Παρά τις τρομερές προειδοποιήσεις του σχετικά με τις επιπτώσεις του Brexit, ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν προσπαθεί να πείσει τους επιχειρηματίες τί να ψηφίσουν, ωστόσο είναι καθήκον του να αναφέρει ποιες θα είναι οι συνέπειες αυτού του αποτελέσματος.