Ποιες μετοχές θέλουν σαν «τρελοί» οι μεγαλύτεροι fund managers;

Ποιες μετοχές θέλουν σαν «τρελοί» οι μεγαλύτεροι fund managers;
Photo: pixabay.com

Ποιες είναι οι επιλογές μερικών από τους μεγαλύτερους και πιο διάσημους fund managers παγκοσμίως

Με τις αγορές να βρίσκονται σε μια φάση διόρθωσης και με τις επιλογές να είναι όλο και πιο ακριβές μετά από έξι συνεχόμενα έτη ανόδου, είναι εξαιρετικά κρίσιμο να ξέρουμε ποιες είναι οι επιλογές μερικών από τους μεγαλύτερους και πιο διάσημους fund managers παγκοσμίως, η οποίοι διαχειρίζονται κεφάλαια εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ποιες είναι λοιπόν οι μετοχές τις οποίες αγοράζουν σαν «τρελοί»;

Mastercard: Τα μεγαλύτερα ονόματα στη διαχείριση κεφαλαίων έχουν επενδύσει τουλάχιστον $10 δισ. τους τελευταίους μήνες. Ο Stephen Mandel έχει μετοχές αξίας $864 εκατ. Ο Andreas Halvorsen έχει μετοχές αξίας $721 εκατ. Ο Warren Buffett έχει μερίδιο αξίας $300 εκατ. Τη μετοχή «ανακάλυψε» πρώτος πριν από τρία χρόνια ο Julian Robertson και έκτοτε η Mastercard έχει ενισχυθεί κατά 300%.

Liberty Global: $300+ εκατ. βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο του Warren Buffett, ενώ συμμετοχές αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων διαθέτουν οι: Stephen Mandel, Chase Coleman, John Griffin, Dan Loeb, George Soros και το ίδρυμα Bill Gates.

DirecTV: «Στοίχημα» σχεδόν $2 δισ. για τον Warren Buffett και $850 εκατ. για τον «βαρύ» John Paulson. Η σημερινή αξία της μετοχής είναι στα $83,47 με τον Warren Buffett να έχει τοποθετηθεί στα $50.

General Motors: Στα $1,2 δισ. το μερίδιο του Warren Buffet και ακολουθούν με εξίσου μεγάλες τοποθετήσεις οι: David Tepper, Larry Robbins, George Soros, Barry Rosenstein και David Einhorn.

Visa: «Στοίχημα» και στο μεγάλο αντίπαλο της Mastercard από τους δισεκατομμυριούχους διαχειριστές. $400 εκατ. αξία μετοχών για το χαρτοφυλάκιο του Warren Buffett και ακολουθούν οι: Andreas Halvorsen, ken Griffin και Israel Englander.

Πηγή: Forexreport.gr