Ποιοι αξιοποίησαν τις μετατάξεις πριν ξεσπάσει ο ντόρος

Ποιοι αξιοποίησαν τις μετατάξεις πριν ξεσπάσει ο ντόρος
Ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλάει κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Αθήνα Δευτέρα 30 Απριλίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αποφάσισε να κάνει γνωστό τον αριθμό των υπαλλήλων μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Όλα τα στοιχεία για τις μετατάξεις των μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων έδωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Στη δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας διευκρίνισε ότι η εν λόγω διαδικασία αφορούσε ήδη αποσπασμένους και ήδη μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους, και ξεκίνησε μετά από πρόταση της ΝΔ και συγκεκριμένα του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής και νυν βουλευτή κυρίου Τραγάκη. Η διαδικασία ήταν βασισμένη στο νόμο περί κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων και έγινε ομόφωνα δεκτή από όλα τα κόμματα στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής.

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε στη δημοσιότητα πόσοι και από ποια κόμματα αξιοποίησαν τη διαδικασία των μετατάξεων, λέγοντας:

  • 3 αποσπασμένοι στο γραφείο του προέδρου της Βουλής
  • 6 αποσπασμένοι σε γραφεία αντιπροέδρων της Βουλής, του ΣΥΡΙΖΑ
  • 4 αποσπασμένοι σε γραφεία αντιπροέδρων της ΝΔ
  • 4 αποσπασμένοι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ
  • 3 αποσπασμένοι στο γραφείο του αντιπροέδρου του ΚΙΝΑΛ
  • 2 αποσπασμένοι στο γραφείο του αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ
  • 1 αποσπασμένος στο γραφείο του αντιπροέδρου της Ένωσης Κεντρώων
  • 1 αποσπασμένος στο γραφείο του πρώην πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου
  • 1 αποσπασμένη στο γραφείο του πρώην προέδρου της Βουλής, Βύρωνα Πολύδωρα

Ο Δ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε εξάλλου στην επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός, με τον πρόεδρο και την αντιπρόεδρο της Βουλής, κυρία Χριστοδουλοπούλου: “Ο κ. Τσίπρας μόλις ενημερώθηκε για το θέμα, επικοινώνησε άμεσα με τον πρόεδρο της Βουλής και αποφάσισαν από κοινού να σταματήσουν άμεσα τη διαδικασία καθώς και να ανακληθούν άμεσα όσες αποφάσεις ήταν από το νόμο εφικτό να ανακληθούν.

Επίσης αργά χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με την Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία του εξέφρασε την πρόθεση της να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και να μην συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός επικρότησε την απόφασή της”, δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος.