Ποιοι «κονταροχτυπιούνται» για τα βραβεία Bafta

Ποιοι «κονταροχτυπιούνται» για τα βραβεία Bafta

Ποιος θα τα πάρει όλα τα βραβεία και θα φύγει; Οι ταινίες με τις περισσότερες υποψηφιότητες.

Οι υποψηφιότητες για τα φετινά Bafta μόλις ανακοινώθηκαν. Πρώτο με 11 υποψηφιότητες, σκοράρει το «Gravity» με πρωταγωνιστές τη Σάντρα Μπούλοκ και τον Τζόρτζ Κλούνει. Είναι υποψήφιο τόσο για καλύτερη ταινία όσο και για καλύτερη βρετανική ταινία. Η Σάντρα Μπούλοκ έχει καλές πιθανότητες για το βραβείο καλύτερου γυναικείου ρόλου, ενώ ο Αλφόνσο Κουαρόν περιμένει το βραβείο καλύτερου σκηνοθέτη.

Το «12 years a Slave» του Στηβ Μακουίν ακολουθεί κατά πόδας το «Gravity» με 10 υποψηφιότητες. Οι 5 από αυτές είναι σε πολύ σοβαρές κατηγορίες όπως για καλύτερη ταινία, καλύτερη σκηνοθεσία και καλύτερο ανδρικό ρόλο. Εδώ έχουμε και υποψηφιότητες για τους Λουπίτα Νιόνγκο και Μάικλ Φασμπίντερ για Β’ γυναικείο και ανδρικό ρόλο αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμη: Οι πρεμιέρες της εβδομάδας!

Από την άλλη όλοι οι πρωταγωνιστές του «American Hustle» είναι υποψήφιοι για όλες τις κατηγορίες. Θέλεις την Έιμι Άνταμς, τον Κρίστιαν Μπέιλ, τον Μπράντλει Κούπερ, την Τζένιφερ Λόρενς;

Στα φετινά Bafta, όπως καταβαίνετε οι ταινίες «παίζουν ξύλο» και οι ηθοποιοί «κονταροχτυπιούνται».  Ο πρωταγωνιστής του «12 years a Slave» Τσιγουέτελ Εγιοφόρ θέλει το ίδιο βραβείο με τον Κρίστιαν Μπέιλ, τον Τομ Χανκς για το «Captain Phillips», τον Μπρους Ντερν για το «Nebraska» και τον Λεονάρντο ντι Κάπριο για το «Ο Λύκος της Wall Street».

Από την άλλη οι Σάντρα Μπούλοκ, Κέιτ Μπλάνσετ για το «Blue Jasmine», Έμμα Τόμσον για το «Saving Mr Banks» και Τζούντι Ντεντς για το «Philomena» παλεύουν για το βραβείο καλύτερου γυναικείου ρόλου.

Το άγχος θα γίνεται μεγαλύτερο κάθε μέρα για τους υποψηφίους αφού ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα. Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν στις 16 Φλεβάρη στο Royal Albert Hall στο Λονδίνο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η φετινή υποψηφιότητα της Τζούντι Ντεντς θα είναι η 15η στην καριέρα της. Μακάρι να είναι και η τυχερή.

*Οι ταινίες με τις περισσότερες υποψηφιότητες είναι το Gravity (11), το American Hustle (10), το 12 Years a Slave (10), το Captain Phillips (9), το Behind the Candelabra (5) και το Saving Mr Banks (5)

Διαβάστε επίσης: Τα φαβορί των Όσκαρ